אוננות והתקרחות-הקשר ביניהם

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

02/01/2008 | 19:06 | מאת: תומר

קראתי מספר פעמים שהגבת שאין קשר בין אוננות להתקרחות. אני דווקא טוען שיש קשר וחקרתי את הנושא לעומק.מאוד מאוד לעומק. מספר האנשים המקריחים בעולם הוא כ-50% מכלל האוכולוסיה ואף יותר. יש שמקריחים בגיל מוקדם כמו 18.. יש בגיל מאוחר.. ויש כאלה שבכלל לא בגלל גנים טובים. לאלה שכן יתקרחו בעתיד - האוננות ממהרת להם את התהליך. למה אוננות עושה זאת? מאותו סיבה שרק גברים מקריחים. בשיער יש אנזים כלשהו שלא נפרט את שמו.. במגע עם טסטוסטרון האנזים הופך אותו לדהידרוטסטוסטרון ונוצר חומר הפוגע בזקיק השערה. מחליש אותה, גורם לה להיות דקה עד שהיא נושרת, לאחר תהליך זה לא תגדל עוד שערה שם. לנשים אין טסטוסטרון ברמות כמו לבנים ולכם הם לא מקריחות. אוננות כאמור מגדילה את כמות הטסטוסטרון בדם ובעקיפין מעלה את כמות ההידרוטסטסוסטרון שייקשר עם אותו אנזים שבשיער שגורם להקרחה. ומה קיבלנו? התקרחות יותר מהירה. לרופאים יש נטייה לענות על כל דבר שלא הוכח מדעית כשטויות. מחכה לשמוע את תגובתך. תודה רבה.

03/01/2008 | 13:34 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום תומר, נעשו מחקרים, נבדקו אנשים אחרי אוננות וכן אנשים ללא, ונמצאה כמות הטסטוסטרון זהה. אין שום הוכחה לטענותיך. אני טוען כי לא קיימת השפעה, אם הנך חושב אחרת, זו זכותך.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות