שאלות

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

02/01/2008 | 03:15 | מאת: אלי

ד"ר שלום ותודה מראש! אני בן 22 והתחלתי להתקרח. האסטתיות בימינו חשובה- ולכן אשאל מס' שאלות: 1) האם פרופסיה היא התרופה היעילה ביותר כיום שהשוק מציע? 2) במידה והטיפול ב"פרופסיה" מצליח, או מצליח חלקית- האם עלי יהיה ליטול כדורים אלה לשארית חיי או שהשתלת שיער תהיה פיתרון טוב יותר? 3) האם קיימות תרופות/מזון מסויים או תוספי תזונה לעוסקים בפעילות גופנית שעלולים "להתנגש" עם "פרופסיה"? 4) האם ידוע לך על תרופה עתידית/נסיונית שעוצרת את ההתקרחות לחלוטין ומצמיחה שיער? אם כן- מתי היא צפויה להופיע בשוק? 5) במידה ואני מעוניין לבצע השתלה- האם הטכנולוגיה של היום מאפשרת "מראה טבעי" כמו שהיה לפני ההתקרחות או שמא עדיף לחכות לחידושים נוספים בתחום?

02/01/2008 | 12:28 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום אלי 1) האם פרופסיה היא התרופה היעילה ביותר כיום שהשוק מציע? ת: כיום יש 2 תרופות יעילות נגד נשירה והן המינוקסי והפרופסיה, אך רק רופא עור יוכל לומר מהי התרופה המתאימה עבורך. 2) במידה והטיפול ב"פרופסיה" מצליח, או מצליח חלקית- האם עלי יהיה ליטול כדורים אלה לשארית חיי או שהשתלת שיער תהיה פיתרון טוב יותר? ת: תלוי במצבך וגילך. 3) האם קיימות תרופות/מזון מסויים או תוספי תזונה לעוסקים בפעילות גופנית שעלולים "להתנגש" עם "פרופסיה"? ת: לא. 4) האם ידוע לך על תרופה עתידית/נסיונית שעוצרת את ההתקרחות לחלוטין ומצמיחה שיער? אם כן- מתי היא צפויה להופיע בשוק? ת: כרגע אין תרופות נגד נשירה שאושרו ע"י משרד הבריאות. 5) במידה ואני מעוניין לבצע השתלה- האם הטכנולוגיה של היום מאפשרת "מראה טבעי" כמו שהיה לפני ההתקרחות או שמא עדיף לחכות לחידושים נוספים בתחום? ת: תלוי אצל מי נעשית ההשתלה. לא ניתן לחזור למצב של גיל צעיר, אך בהחלט ניתן לשפר את המצב ושיראה טבעי ביותר.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות