אלופציה אראטה

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

21/12/2007 | 16:53 | מאת: סיגל

שלום רב, אני בת 42. בפעם השלישית בחמש השנים האחרונות מופיעה לי התקרחות בגודל מטבע של 10 אג' באיזור העורף. בפעם הראשונה רופא עור הזריק לי לאיזור הקרח זריקות קורטיזון ובפעם השניה רופאת עור אמרה שלא צריך טיפול ובאמת התופעה נעלמה לאחר זמן, וחזרה לאחרונה שוב באיזור אחר. קראתי על התופעה באינטרנט. שאלותי: האם לגשת לרופא עור לקבל טיפול? או לחכות שיעבור לבד? האם התופעה עלולה להחמיר עם הזמן? או במילים אחרות האם יש סיכוי שאתעורר בוקר אחד עם קרחת בחזית הראש? או מספר קרחות במוקדים שונים? האם זה משהו שילווה אותי כל חיי? מודאגת מאד מחכה לתשובה תודה סיגל

23/12/2007 | 10:10 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום סיגל, מדובר ככל הנראה בתופעה שנקראת אלופציה אראטה. אין לזה טיפול חד משמעי. המחלה נגרמת כתוצאה מלחץ ומתח. עלייך להיות במעקב אצל רופא העור.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות