נשירנ חריפה

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

17/10/2007 | 13:34 | מאת: נושרת

לפני ארבעה חודשים החלה אצלי נשירת שיער חריפה מאוד ובעקבות כך הידלדל השיער באיזור צידי המצח. בדיקות דם הראו פריטין נמוך (9.6) וחומצה פולית 4, ומזה כשלושה חודשים אני מטופלת בפוריק הריון (2 טבליות ליום) .חודש לאחר התחלת הטיפול עשיתי בדיקה נוספת שהראתה חומצה פולית 10 ופריטין 23. ובבדיקות שעשיתי אתמול התקבלו תוצאות עם הערך FE-IRON: 71. 1. האם משמעות התוצאות שהפריטין ממשיך לעלות? האם רמת הברזל היא עדיין נמוכה יחסית? 2. למרות הטיפול (4 חודשים) הנשירה ממשיכה (אם כי בעוצמה פחותה מעט)אך היא עדיין חזקה. האם התהליך אמור לקחת כל כך הרבה זמן עד שהכל יסתדר? יכול להיות שהבעיה אינה בברזל? (אציין כי כל הבדיקות שעשיתי תקינות)

18/10/2007 | 13:01 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום נושרת, מומלץ לעשות הפסקה בת שבועיים עם הברזל, ולבצע שוב את בדיקות הדם. אם התוצאות טובות, כדאי להפסיק את השימוש ולאחר חודשיים שוב לבדוק מה הרמה.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות