נשירת שיער

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

10/10/2007 | 11:56 | מאת: טלי

שלום, אני בת 22, סטודנטית, ולאחרונה שמתי לב שהשיער שלי נושר באופן חריג. אני רואה דילול בשיער ומעין "נסיגת שיער" בעיקר מלפנים (באיזור המצח) ובצידי המצח, מה גם שהשיער שלי נהפך לדק יותר. שמתי לב לכך שכשאני מסיטה את השיער לאחור, אני בעצם רואה, פחות או יותר, את הקרקפת שלי. חשבתי על כך שאולי הדבר נובע מלחץ שהייתי בו עד לפני כחודש בשל מבחני סוף הסמסטר, אך אינני יכולה להיות בטוחה בכך. עלי לציין שבסביבות חודש אוגוסט עשיתי בדיקות דם משום שגם אז חששתי שנשירת השיער שלי מוגזמת, אולם הרופא לא מצא כלום (רק אנמיה מאוד מאוד קלה). כמו כן, עלי לציין שאניי נמצאת בתוכנית של דיאטנית מוסמכת. אודה מאוד לתשובה בנוגע למצבי ומה עליי לעשות. בתודה מראש....

11/10/2007 | 14:09 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום טלי, הנשירה שאת חווה יכולה להיות מכמה סיבות, בינהן הסיבה של האנמיה, הדיאטה שיש לוודא שנעשית בצורה מאוזנת, וכן אולי את אוספת את השיער בגומיה וגורמת להיחלשותו. אני לא יכול לומר מה לעשות מבלי לבדוק שאכן אלו הסיבות לנשירה.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות