נשירה פתאומית

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

25/09/2007 | 17:10 | מאת: הנושר

אני בן 19 ותמיד היה לי שיער מלא ובריא. לפני כמה שבועות חלה נשירה פתאומית, ונראה כאילו השיער איבד הרבה מהנפח. אני מפחד לסדר את השיער (אורך בינוני) ומשתדל לחפוף רק כפעמיים בשבוע (בדרך כלל הייתי חופף כל יום, ולא היתה נשירה). לא שיניתי שמפו ולא החלפתי דיאטה. מההודעות למטה הבנתי שזו יכולה להיות תופעה עונתית. במידה וכך, מתי זה יחלוף? זה נמשך כבר מתחילת החודש. אני לא חושב שזה תורשתי, מאחר ולהורים שלי יש שיער בריא.

30/09/2007 | 13:19 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום הנושר, נשירה תקופתית יכולה לנבוע ממספר סיבות,כגון לחץ, מתח, מחלה וכדו'. כמו כן התקרחות יכולה גם להגיע מהסבים או הסבתות. אם אתה רואה כי ממשיכה לך הנשירה בצורה משמעותית, יש לגשת לרופא עור לבדיקה. כשאתה חופף את הראש, אתה רואה את כל אותן שערות שהיו אמורות לנשור באותו היום (אפילו עד 100 שערות זו נשירה נורמאלית), וכך גם בזמן סירוק השיער.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות