האם דלילות במפרצים מעידה על התקרחות וודאית?

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

19/10/2016 | 07:50 | מאת: שחף

שלום ד''ר גינזבורג, בשנה וחצי-שנתיים האחרונות זיהיתי דלילות באיזור המפרצים, מאז זיהוי הדלילות לא חלה הדרדרות במצב או שהיא הייתה מזערית כל כך שלא שמתי לב. מבדיקה ידנית שביצעתי על מנת לבדוק אם יש נשירה (תלישה באמצעות 3 אצבעות קבוצת שיערות) התוצאות לא היו חריגות ונתלשה שערה אחת או שתיים. רציתי לדעת האם דילול זה מעיד בוודאות על קרחת עתידית, יש לציין שלאבי יש מפרצים אך כל השיער שלו מלא. בנוסף הייתי שמח לדעת האם מצב זה יכל להגרם מלחץ נפשי זמני שהיה לי בתקופה בה זיהיתי את הדילול, ואם זה נוצר כתוצאה מלחץ האם זה הפיך ? אשמח לתשובתך, תודה !

19/10/2016 | 14:48 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שחף שלום, מפרצים אינם בהכרח מעידים על התקרחות עתידית - לפעמים הגנטיקה היא כזו שיש מפרצים וזהו ואין לזה קשר ללחץ וכד' אלא לגנטיקה.

19/10/2016 | 16:12 | מאת: שחף

תוכל לומר אם לפי התמונות נראה שזוהי התחלתה של התקרחות? אני מציין שוב שלאבי יש דלילות בדיוק באותן מקומות והשיער במרכז הראש נראה בריא, כנ''ל מאחורה בקודקוד. http://www.interload.co.il/upload/3222252.jpg תמונה נוספת: http://www.interload.co.il/upload/3956778.jpg שאלה נוספת, כאשר השיער רטוב זה בולט הרבה יותר, האם הבדיקה האמיתית היא כאשר השיער רטוב או יבש ? האם לגיטימי שיראו קרקפת בשיער רטוב?

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות