נשירה מסיבות גנטיות

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

02/09/2007 | 09:16 | מאת: אלין

שלום ד"ר גינזבורג כיצד ניתן לדעת בוודאות האם הנשירה נובעת מגנטיקה? האם יש בדיקה מסוימת?

04/09/2007 | 11:32 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום אלין, יש לגשת לרופא עור לביצוע בדיקה. טריקוגרם - בדיקה מיקרוסקופית של שורשי השיער. את הבדיקה מבצעים באמצעות משיכה של 50 שערות בשניים או שלושה מקומות שונים בקרקפת. למעשה בודקים באיזה מצב נמצא שורש השערה. ניתן להבדיל בין שורש בשלב הצמיחה Anagen)) לשורש בשלב הנשירה Telogen)). ברוב ההתקרחויות, במיוחד במצב של התקרחות גנטית הורמונאלית, רוב השערות נמצאות בשלב הנשירה Telogen)).

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות