נשירת שיער וחומצת אמינו

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

19/06/2007 | 15:23 | מאת: מיכל

ד"ר שלום, בכתבה שפרסם מגזין ויטמינים צנטרום נכתב: "מחקרים מראים כי גם לחומצת האמינו L –ליזין, יש תפקיד חשוב בנשירת שיער, כנראה כיוון שהיא משחקת תפקיד ביכולת ניצול הברזל והאבץ בדם. במחקר שבוצע על נשים שסבלו מנשירת שיער מוגברת, מצבן של חלק גדול מהן השתפר משמעותית בעקבות טיפול משולב בברזל ובחומצת האמינו הנ"ל. השיפור ניכר בעיקר במקרים שבהם תוספת ברזל בלבד לא הביאה לשיפור המצב". האם יש אמת בדבר וזה יאט את הנשירה? אני בת 28 וסובלת כבר 3 שנים מנשירה. האם כדאי לקנות ולהתחיל להשתמש בחומצת האמינו הנ"ל? תודה.

20/06/2007 | 13:17 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום מיכל, חומצות האמינו ציסטאין וארגנין טובים לשיער. ככל הנראה מה שראית בפרסום במגזין זה מה שהחברה מוכרת, אך זה לא בהכרח יעיל לשיער.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות