הקשר בין רמת טוסטסטרון להתקרחות

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

13/06/2007 | 23:58 | מאת: רונן

ד"ר אלכס שלום. יש לי שתי שאלות. 1.האם רמת טוסטסטרון גבוהה גורמת להתקרחות מוגברת?( כיוון שכך עלול להווצר יותר DHT) 2.במידה והתשובה לשאלה אחת היא כן , הרי שבניגוד למה שנכתב בפורום ישנו קשר בין שפיכת זרע לבין נשירת שיער שכן הטוסטסטרון אחראי לייצור של תאי זרע ובמידה ויש שפיכה מרובה כמות ההורמון בדם גבוהה. תודה וערב טוב

19/06/2007 | 13:32 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום רונן, לא מדובר על כמות הטסטוסטרון, אלא על ה-DHT שיכול להיות גבוה ולא להשפיע על הנשירה. מדובר במקרים בהם קיימת השפעה גנטית, ורק אז תהיה השפעה על ה-DHT דרך האינזים 5 אלפא רדוקטאז.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות