מעבר בין תרופות-חשוב

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

04/06/2007 | 18:26 | מאת: נתנאל

דוקטור שלום, מספר שאלות לי אלייך : 1.אמרת באחת התגובות שלך שפרופרסיה במקרים מסוימים עשוי לגרום לצמיחת שיער...איך דבר זה מתאפשר אם בסופו של דבר פרופרסיה רק חוסמת DHT בהדמייה זה כמו מגן לא? אם כך איך זה שצומח שיער? 2.אני משתמש כבר כמעט 3 שנים בפרופרסיה ואני חש שיעילותה יורדת ...שקלתי על מעבר לדוטס.האם הדבר מסוכן ?בנוסף לא צריך תקופת מעבר שבה משתמשים בשתי התרופות ?איזה שיפור זה יכול לתרום?

06/06/2007 | 15:59 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום נתנאל, פרופסיה עוצרת את תהליך הייצור של DHT בגוף ועל ידי כך מביאה לירידה ברמת ה DHT בקרקפת. ירידת רמת ה DHT בקרקפת תביא להתחדשות תהליך הצמיחה הנורמלי של השערה, ולשיקום זקיקי השיער. ברוב המקרים פרופסיה תביא לעצירה של נשירת השיער ובחלק גדול מתוכם גם לצמיחה מחודשת של השער במשך הזמן. אכן ישנם כדורים חזקים יותר מפרופסיה בשם דוטסטריד, הבעיה היא שמאחר ואין מספיק מחקרים לגבי תופעות הלוואי, אין אישור ממשרד הבריאות ולא מה-FDA לשימוש בתרופה.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות