כמה שאלות חשובות ומעניינת-שווה לדעת

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

01/06/2007 | 17:37 | מאת: נתנאל

דוקטור שלום, מספר שאלות לי אלייך : 1.מה קורה במהלך תהליך השימוש בפרופרסיה -רק פירוק של DHT או דברים נוספים? 2.מה קורה כאשר מפסיקים לקחת פרופרסיה-מדוע מתחילה נשירת שיער מאסיבית? 3.מדוע לאחר תקופה מסוימת(אינדוידואלית מאדם לאדם) הפרופרסיה מפסיקה להיות יעילה? 4.מה ניתן לעשות לאחר שהפרופרסיה נהיית לא יעילה ?(תרופה אחרת להמשיך לקחת)? 5.מאיזה שלב של התקרחות מינוקסי הופך ללא יעיל?

04/06/2007 | 11:48 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום נתנאל, 1.מה קורה במהלך תהליך השימוש בפרופרסיה -רק פירוק של DHT או דברים נוספים? ת: פרופסיה עוצרת את תהליך הייצור של DHT בגוף ועל ידי כך מביאה לירידה ברמת ה DHT בקרקפת. ירידת רמת ה DHT בקרקפת תביא להתחדשות תהליך הצמיחה הנורמלי של השערה, ולשיקום זקיקי השיער. ברוב המקרים פרופסיה תביא לעצירה של נשירת השיער ובחלק גדול מתוכם גם לצמיחה מחודשת של השער במשך הזמן. 2.מה קורה כאשר מפסיקים לקחת פרופרסיה-מדוע מתחילה נשירת שיער מאסיבית? ת: לכאשר מפסיקים בטיפול בפרופסיה, מתרחש ההתהליך הטבעי בקרקפת, ייצור מוגבר של DHT , ופגיעה בזקיקי השיער ובצמיחת השיער שהתחדש והשיער עלול לנשור באופן מוגבר מחדש. 3.מדוע לאחר תקופה מסוימת(אינדוידואלית מאדם לאדם) הפרופרסיה מפסיקה להיות יעילה? ת: זה לא נכון. היא יכולה לאחר מספר שנים לרדת ביעילותה ב-20% 4.מה ניתן לעשות לאחר שהפרופרסיה נהיית לא יעילה ?(תרופה אחרת להמשיך לקחת)? ת: לא להמשיך כשלא יעיל. על כן מומלץ לעשות צילום של השיער לפני שמתחילים ולאחר שנה ויותר ולבדוק מה השינוי. גם שמירה על הקיים זה יעיל מאוד. 5.מאיזה שלב של התקרחות מינוקסי הופך ללא יעיל? ת: בשלב ששמים במקומות שאין כלל שיער.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות