נשירת שיער וגנטיקה!

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

29/05/2007 | 12:04 | מאת: ארז

שלום. שמעתי שנשירת שיער האם מורישה, כלומר שזה נמצא על כרומוזום X. האם שמעתי נכון? והאם כרומוזום X הוא היחיד שמשפיע על איך שהשיער יראה? משפיע על הצבע, אופן צמיחה, סוג שיער וכ'ו? כי שמעתי שיש זקיקי שיער שרגישים לDHT, וההידרו... הוא זה שהורג לאט את השיער. אז האם הגן לעמידות בפני ההידרו טוטסטרון נמצא עם כל הגנים שיקבעו איך השיער יראה? אם זה לא כך, נגיד וירשתי את צורת הצמיחה של אבי, זה אומר שגם את הרגישות שלו ירשתי? והאם יש מצבים שאת התקרחות יורשים מהאב? תודה רבה!

30/05/2007 | 15:27 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום ארז, אמנם כרומוזום זה נמצא אצל אישה. הגן שעמיד בפני הdht יקבעו את סוג השיער, הצבע וכיצד השיער יראה אם לכך התכוונת. אנחנו לא יורשים את ההתקרחות רק מהאם, אלא יכולים גם מהאב, אך לעיתים זה יכול לקפוץ דור.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות