שאלה בקשר ל "מפרצים" וחוות דעת רופאה שהייתי רוצה

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

08/05/2007 | 17:03 | מאת: יוסי

אז ככה.אנ בן 21....ומאז ואז שאני זוכר את עצמי היו לי "מפרצים" אפשר לומר שמגיל 13 ואולי אפילו לפני... העיניין הוא שיש לי ראש גדול..בוא נומר כך...והמפרצים אצלי אף פעם לא היו בקטע של התקרחות אלה זה היה פשוט הצורה של מבנה הראש שלי והשער שלי...היה לי ימפרצים בצורת חץ כזה וממש לא היו עמוקקים...בוא נאמר שיש אנשים שאין להם לא נשירה ולא כלום והשער שלהם מתחיל איפה שהמפרצים אצלי נגמרים- כלומר קו השיער שלי די קדימה (ויש לי מלא שער עבה וצפוץ או מלא ..איך שזה נקרא..)... ושהייתי קטן יותר המפרצים היו יותר קטנים כי הראש שלי היה יותר קטן היום המפרצים גדלו באופן פרופורציונלי לראש...כלומר הם לא העמיקו(לפחות ככה נדמה לי) כלומר הראש קצת גדל מגיל 13 ובכלל הפנים שלי קצת השתנו... שהייתי קטן לא ידעתי מה זה מפרצים או כל זה התייחסתי לזה בתור ככה אני וזהו וזה לא הפריע ולא כלום...רק לפני כמה חודשים שהבנתי שמפרצים זה אומר תחילת התקרחות (כן הבנתי את הדברים האלה רק בגיל 21 זה ממש עצוב.....לפני זה כל זה פשוט לא עיניין אותי) אז התחלתי לברר ולדאוג..."מה אני הולך להיות קרח?!" (נציין שלא אבא שלי ולא סבא משני הצדדים לא היו קרחים ולא אמא שלי..) אז הלכתי לרופאת עור...היא אמרה לי מבלי שאמרתי לה שתמיד היה לי מפרצים...שאין לי שום התקרחות ושום דבר ולא צריך שום טיפול..לזכותה יאמר שהיא ישר זיהת ואמרה שזה מבנה הראש שלי וזה לא קשור להתקרחות..... השאלה שלי מה אתם אומרים על זה? האם יכול להיות שיש לי מפרצים שנראים לעין מצורה ברורה אך לא עמוקים בכלל, וזה לא מעיד על התקרחות...כי כל מי שאני שואל מפרצים אוטומטית אומר התקרחות- לכן הלכתי גם לרופאה.... האם יש דבר כזה מפרצים שפשוט מופיעים בגלל מבנה הראש ולא קשורים להתקרחות תודה מראש....

10/05/2007 | 09:58 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום יוסי, בד"כ אצל גברים, המבנה כזה שיש מפרצים. אם תשים לב, אצל בנות, בד"כ המבנה יש יותר מקדימה. לסיכום, טוב שיש לך מפרצים כי אתה גבר, אך השאלה עד כמה עמוקים הם. תמיד ניתן להקטין אותם באמצעות השתלה.

11/05/2007 | 11:04 | מאת: יוסי

או יכול להיות מבנה קרקפת כזה שיש מפרצים אבל אין התקרחות כלומר הם לא מעמיקים?

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות