דלדול שיער לילדה בת כמעט 12 לאחר נשירה חזקה ולאחר קבלת זריקת דקהפפטיל


21/08/2018 | 20:49 | מאת: לימור

לפני שלוש שנים וחצי לביתי בת כמעט 12 הייתה נשירה חזקה במשך חצי שנה. הנשירה הפסיקה אולם, לצערי השיער לא התמלא בחזרה ונשאר דליל. שנתיים אחרי הנשירה היא קיבלה זריקת דקהפפטיל לעיכוב התפתחות מינית למשך 10חודשים. שני רופאים שהתייעצתי איתם אמרו שהזריקה לא תגרום לנשירה. לצערי, הזריקה גרמה בנוסף לדלדול גנטי. רופא עור המליץ להתחיל טיפול בטיפות אלפסין רופאת עור אחרת המליצה על מינוקסי פעם ביום. מה לעשות? האם האלפסין בטוח לשימוש? האם מותר לילדה בת כמעט 12 להתשמש במינוקסי. ולמה אחרי נשירנ מסיבית ( טלוגן אלפוים) השיער לא מתמלא? אני אובדת עיצות. השיער של ביתי לפני ארבע שנים היה מאוד צפוץ ומלא, עכשיו דליל ועם התקרחות גנטת נשית, ואני פשוט מיואשת לא יודעת כבר למי להאמין ומה לעשות. אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

אם השיער לא התמלא אחרי נשירה מסיבית האבחנה כנראה אינה טלוגן אפלוביום. ראשית צריך לבדוק היטב במה מדובר , לערוך בדיקת קרקפת קלינית ומיקורסקופית , לעבור שוב על התרופות הבדיקות המעבדה. ייתכן שיתאים לבתך טיפול בפלזמה עשירת טסיות PRP. במבוגרים אין לטיפול שום תופעות לוואי , כך גם בילדים עד כמה שדווח בעולם.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והשתלות שיער