תאי גזע יפן טיפול חדשני

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

23/07/2018 | 00:20 | מאת: נדב

שלום דוקטור, האם שמעת על הטיפול בתאי גזע שמתקדם בקצב מטורף ביפן ויוצא שם כנראה בקרוב? מצרף פה קישור אודה להתייחסותך ולסיכוים שזה יגיע בשנתיים שלוש הקרובות לארץ https://nextgm.co.il/טיפול-חדיש-נגד-התקרחות/

23/07/2018 | 01:26 | מאת: מאיר באבאיב

כפי שראית בסרטון הטיפול נעשה בתנאי מעבדה. מה שנעשה זה כריתת חלק מהעור ובידוד תאי מעטפת הזקיק מתוכו . גם ביפן טרם הוציאו את זה לשימוש נרחב. אם השיטה אכן תצליח ,כנראה שהיא תהווה תחליף להשתלת שיער. מצד שני התהליך דורש כריתה כירורגית של חלק מעור הקרקפת ופרוצדורות מעבדתיות מורכבות - כל זה מייקר את התהליך ולא ברור עד כמה הוא יהיה זמין. רעיון הזרקת תאי האדם עצמו כבר קיים וזמין בארץ, זהו טיפול PRP המשתמש בגורמי גדילה המופרשים מטסיות הדם. PRP מסוגל להחזיר לחיים זקיקי שיער מתנוונים למנוע התקרחות ולעבות שיער קיים כך שאין צורך להמתין לטיפולים נסיוניים.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות