נשירת שיער- שיערה נהיית דקה לקראת השורש

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

13/05/2018 | 19:42 | מאת: קרן

שלום ד"ר גינזבורג, אשמח אם תוכל להסביר לי מה זה אומר כשהשיער שנושר עבה בקצה ובערך באמצע השערה הופך לדק יותר לקראת השורש (בטוחה שזה השורש כי יש לבן בקצה)? ..זו שערה ארוכה שכ 10 ס"מ לקראת השורש משנה טקסטורה והופכת לדקה יותר. ו אגב הלבן בקצה, מה הסיבה לכך שחלק מהשיערות נושרות איתו וחלק בלעדיו, כאשר ברור שזו נשירה ולא שיער שבור. תודה, קרן

17/05/2018 | 09:10 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

קרן שלום החלק הלבן בקצה, זה הביצה של השיערה. השורש נשאר בפנים, ותמיד צומח חדש. אדם המקריח אינו מקריח בשל נשירת השיער, אלא בשל הורמון ה-DHT המכווץ את שורשי השיער. השיער ניהיה דק ובהיר, מצטמצם ונעלם.

23/05/2018 | 00:39 | מאת: קרן

אבל למיטב הבנתי כשזה קורה (aga) השיער העבה נושר ומוחלף בשיער דק יותר ויותר. במקרה הזה השערות שנושרות עבות בקצה הולכות ונהיות דקות לקראת השורש, כלומר השיער משתנה עוד בשלב הצמיחה/האנגן. קראתי באינטרנט ששערות אלה נקראות "שערות סימן שאלה" או משהו בסגנון... מה משמעותן? אני שואלת כי השיער שלי נהיה דק בבת אחת במהלך השנה האחרונה, וזה מאוד מוזר לי

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות