צפיפות השיער בצידי הראש לעומת במרכזו

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

29/04/2018 | 18:00 | מאת: דין

שלום. האם אצל אנשים שאין להם שום סימני התקרחות/ ילדים קטנים שעוד לא התחילו להקריח- צפיפות השיער שווה בכל הראש? או שגם אצלם הצפיפות גבוהה יותר בצדדי הראש ובאחורה? אם הצפיפות לעולם נמוכה יותר למעלה אצל כולם ללא יוצא מן הכלל מדוע זה כך? האם זה ככה מלידה או שפשוט כולם מאבדים שיער למעלה ובצדדים השיער חזק יותר אצל כולם כולל אלה שאין להם את גן ההתקרחות?

30/04/2018 | 10:52 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

דין שלום עם השנים, החלק הקדמי של הקרקפת מידלל בעקבות השפעות גנטיות הורמונליות והשיער נשאר מאחור ובצדדים, מכיוון שלשיער מקדימה תכונות גנטיות שונות מהשיער מאחור. החלק האחורי ובצדדים חסר אנזים 5aR שאינו נותן להורמון ה- DHT להשפיע על השיער ולכן אינו נושר.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות