משחה חיצונית המכילה מינוקסידיל עם פינסטרייד

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

02/04/2018 | 18:36 | מאת: יעקובי

יש כמה רופאים בעולם שדיווחו על פריצת דרך במחקרים לגבי יעילות של משחה המכילה מינוקסידיל עם פינסטרייד או מינוקסידיל עם דוטסטרייד ,כשהטענות הן שמריחה של דוסטרייד או פינסטרייד על הקרקפת במקום בליעת כדור משיגה תוצאות טובות וללא תופעות לוואי המוכרות כמו ירידה בחשק מיני ובפריון או סכנות בריאותיות . ישנם רופאים שאף מזריקים את המינוקסידיל והפינסטרייד בשיטת המזוטרפיה ישירות לקרקפת . השאלה שלי האם ידוע לך לגבי זה ולגבי היעילות של מריחת משחה המכילה פינסטרייד ומינוקסידיל לעומת הטיפול המקובל של מריחת מינוקסידיל ובליעת כדור 1 מג פינסטרייד ליום

03/04/2018 | 09:17 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

יעקובי שלום רב לשאלתך, הזרקת מינוקסידיל ישירות לקרקפת מבוצעת על ידי כ- 15 שנה והתוצאות טובות, אם כי לא עוזרות לכל אחד. הפינסטרייד ידוע כמדכא אנזים 5 אלפא רדוקטאז, הנמצא בכלי הדם ולא בעור ולכן מריחת פינסטיריד על ידי משחה או נוזל, לא נכנסת למחזור הדם ולכן אינה יכולה להשפיע. קיימים מחקרים בנושא מלפני 10 שנים, אולם עדיין ישנם אנשים הנוטלים למרות שהמחקרים הוכיחו אחרת.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות