אלופציה ונשירת שיער כללית

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

25/08/2017 | 00:02 | מאת: ניקי

בת 50 לפני כשנתיים החלה נשירת שיער מאסיבית כמה חודשים אחרי החלה אלופציה. מטופלת בזריקות סטרואידים למוקדים הנגועים. יש צמיחה אך גם מוקדים חדשים.עשיתי בדיקות מקיפות בהנחיית רופא העור שנמצאו תקינות למעט בלוטת התריס שהיתה בתת פעילות קלה. מטופלת מאז ביוטירקס ומזה כחצי שנה הבלוטה מאוזנת. רופא העור המליץ על מינוקסי אבל אין דלילות במקום מסויים אלא נשירה דיפוסית בכל הראש שלא מפסיקה.הרופא נתן לי תמיסה ומשחת דרמובט לטיפול של חודש לשימוש במוקדים ובכל הקרקפת על מנת לעצור את הנשירה הכללית.החלטתי לקחת ויטמינים ובנוסף שיקוי צמחים שמכיל סרפד רוזמרין ועוד צמחים מומלצים ועדיין הנשירה ממשיכה. שאלתי היא האם יש קשר בין האלופציה לנשירת השיער הכללית? האם השימוש בדרמובט נכון? ומה אתה עוד ממליץ לי לעשות?

28/08/2017 | 08:13 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

ניקי שלום, הטיפול שאת מקבלת מקובל ואני לא נותן המלצות לטיפול מבלי לפגוש את המטופל/ת. לא בהכרח יש קשר בין האלופסיה אראטה לבין הנשירה וצריך לטפל בכל אחת מן הבעיות בנפרד.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות