כמה שאלות על נשירת שיער

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

03/07/2017 | 08:27 | מאת: mati

שלום , אני לא יודע מה לעשות אני כבר אובד עצות לגמרי , רציתי לשאול אותך כמה שאלות לגבי הנשירת שיער . אני בן 19 , הנשירת שיער שלי התחילה מגיל 16 , אז הייתה לי נשירה חמורה , עשיתי בדיקות דם לקחתי ויטמינים והנשירה אכן נעצרה . בכל ה3 שנים האלה לא הייתה לי נשירה חמורה כמו אז , אבל היה משהו אני לא יודע אם נורמלי או לא אבל היה משהו , השיער שלי דרך אגב נשאר פחות או יותר אותו דבר . לאחרונה שוב התחילה לי נשירה חמורה ורציתי לשאול כמה שאלות , אשמח אם תענה לי על כולן . 1. אתה חושב שיש דבר כזה mature hairline ? http://www.hairlossdaily.com/mature-hairline/ יש על זה מלא מידע בגוגל , בגדול תקן אותי אם אני טועה זה פשוט אומר שיש עד גיל מסוים נשירה מסוימת ואז היא נעצרת ? 2. בבדיקות נשירת שיער ( בדיקת המשיכה באצבעות ובדיקת הכרית בבוקר ) בבדיקת המשיכה הבדיקה יוצאת טוב , הבעיה זה בבדיקת הכרית ,יש הרבה ימים שיוצא פחות מ8 ( למרות שגם 5 נראה לי הרבה) אבל לאחרונה מתחילה לנשור הרבה יותר מ8 שערות , בעיה נוספת שזה לא משהו סדיר , יום אחד יכול לנשור 13 שיערות יום אחרי יכול לנשור 5 שיערות וזה פחות או יותר הדפוס , מה אתה חושב על זה ? 3. המבנה שיער שלי הזוי , צד אחד שלי שיער יחסית עבה וחזק והצד הנגדי השיער נראה יחסית דק, ומה שיותר מוזר שגם אמצע הראש מתחלק לשתיים חצי עבה וחצי דק , זה הזוי ולא יודע מה לחשוב על זה , מה אתה אומר על זה ? 4.http://media.gettyimages.com/photos/dani-ceballos-of-spain-during-the-uefa-european-under21-championship-picture-id698975054 המבנה שלו דומה לי יחסית , מבחינת המיני מפרץ שיש לו יש גם לי , אם תשים לב במרכז השיער שהוא סירק לצד רואים מן רווח רווח שבילים קטנים כאלה , זה בדיוק מה שיש לי רק בצד הזה בצד הנגדי אין רווחים . מה אתה חושב על המבנה שיער שלו? יש לו נשירה ? 5. יש לציין שהיה לי מחסור חמור ביותר בויטמין d אבל אני חודש כבר לוקח את הויטמין , קשור לזה איכשהו ? תודה רבה על כל העזרה ועל הפורום , אני יותר מאשמח אם תענה לי על כל הסעיפים והשאלות זה השאלות הכי חשובות לי תודה

03/07/2017 | 09:46 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

מתי שלום, בגדול, תשובה לכל השאלות שלך עדיף למצוא בפגישה אצל רופא עור שיבדוק ויראה בדיוק על מה מדובר, כי בלי לראות קשה לתת תשובה אמינה. באופן כללי, נשירה יכולה להתרחש גם עד סוף החיים, כלומר כל הזמן השיער יכול לנשור. נשירה משמעותית גורמת לדילול בשיער כך שאם יש לך נשירה של גם עד 100 שערות ביום אך לא נגרם עקב כך דילול, משמע שזה נורמלי. השחקן שמופיע בתמונה סובל ממפרצים מסויימים אך יתכן שזה גם מבנה השיער שלו. מחסור בויטמין D לא גורם לנשירה וכאמור ממליץ לך להבדק ע"י רופא עור.

03/07/2017 | 10:15 | מאת: mati

לא ממש הצלחתי לקבל תשובה על 2 ו3 לגבי הנשירה המוזרה של יום ככה ויום ככה ועל איך הצדדים שלי כביכול לא סימטרים 4. אתה חושב 'אולי המבנה שלי משתנה פשוט עם הזמן לכמו שיש לשחקן ? כי המבנה שלו לא נראה כאילו הוא נולד עם זה , זה נראה כמו מפרצים שנהיו עם הזמן מה גם שבתמונות שהוא קטן יותר יש לו שיער מלא יותר

04/07/2017 | 08:22 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

אמרתי לך שתשובה יותר מדוייקת תוכל לקבל אם תשב מול רופא ויוכל לראות את המצב ובכלל לא לכל דבר יש סיבה ותשובה ברורה. יתכן שאתה מתחיל תהליך אבל תשובה עניינית יותר תוכל לקבל מהרופא שיבדוק אותך ולא מתיאור באינטרנט.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות