3 שאלות קצרות

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

13/04/2007 | 19:16 | מאת: דניאל

שלום, הנני בן 28 וסובל מנשירה באיזור המפרצים. נוטל פרופסיה במשך חצי שנה ללא תועלת משמעותית. 1. האם ייתכן כי פרוקיור תהיה יעילה יותר אצלי? בכל מקרה, מה המינון שלוקחים כל יום מפרוקיור? הבנתי שאפשר לקבל כדורים בעלי מינון גבוה ולחלקם. אנא הסבר בקצרה. (האם זה בסל הבריאות?). 2. הנני סובל משיער יבש אך קרקפת שמנונית. מלבד חפיפה יומיומית עדינה, מה ניתן לשים על השיער כדי לקבל מראה יותר לח וזאת מבלי לגרום נזק (הגברת נשירה וכו')? האם אתה ממליץ על סרום לחות? 3. האם מינוקסידיל או דומיו משווקים בארץ גם בקצף? אני שוקל להשתמש בזה אך תוהה מה עושים כדי למנוע מצב שבו האיזור המרוסס יראה לח/רטוב ואילו האיזור שלא רוסס ייראה יבש.... ? תודה רבה

15/04/2007 | 08:53 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום דניאל, 1. האם ייתכן כי פרוקיור תהיה יעילה יותר אצלי? בכל מקרה, מה המינון שלוקחים כל יום מפרוקיור? הבנתי שאפשר לקבל כדורים בעלי מינון גבוה ולחלקם. אנא הסבר בקצרה. (האם זה בסל הבריאות?). ת: לא מומלץ , מכיוון שאי אפשר לעולם לחלק את התרופה בצורה שווה. החומר הפעיל לא מפוזר באופן שווה בתוך כדור הפרוקיור, מכאן שהמינון של חומר פעיל שיתקבל יהיה שונה מאוד מיום ליום, ואין שום הוכחה ליעילות של הטיפול בצורת לקיחה כזו. התרופה אינה ניתנת לטיפול בהתקרחות דרך סל הבריאות. 2. הנני סובל משיער יבש אך קרקפת שמנונית. מלבד חפיפה יומיומית עדינה, מה ניתן לשים על השיער כדי לקבל מראה יותר לח וזאת מבלי לגרום נזק (הגברת נשירה וכו')? האם אתה ממליץ על סרום לחות? ת: ניתן לשים קרם לחות, אך רק על הקצוות. 3. האם מינוקסידיל או דומיו משווקים בארץ גם בקצף? אני שוקל להשתמש בזה אך תוהה מה עושים כדי למנוע מצב שבו האיזור המרוסס יראה לח/רטוב ואילו האיזור שלא רוסס ייראה יבש.... ? ת: עדיין לא משווקים זאת בארץ, אך אתה יכול לרכוש זאת באינטרנט. תנסה דרך www.drugs.com

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות