חייב תשובה מעמיקה...

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

06/04/2007 | 17:46 | מאת: סטודנט

שלום, אני בן 24 וכבר שנה יש לי נשירה די מאסיבית. אני משתמש בגירסה אמריקאית של מינוקסי ונראה שזה ממש עוזר, אלא שעל האריזה כתוב שהתרופה יעילה רק להתקרחות שמתחילה בקודקוד, ואצלי מדובר בהתקרחות מכל הראש. אמנם אין קרחות של ממש אבל יש דילול שמקרוב אפשר להבחין בו. אגב, אני צמחוני כבר שנתיים ואבי החל להתקרח רק בגיל 45. עשיתי בדיקות דם והכל תקין, כולל בי 12. הבדיקה היחידה שלא הסכימו לעשות לי היא בדיקת אבץ. 1. האם בדיקת אבץ יכולה להעיד על משהו שקשור לנשירה ? 2. אילו בדיקות צריך לעשות כדי למצוא את הבעיה ? 3. לאן ניתן לפנות ? בקופת החולים שלי (כללית) הם ממש לא לוקחים אותי ברצינות. לא אכפת לי לשלם בשביל יעוץ טוב ומקיף, אבל איפה ?!? תודה רבה.

06/04/2007 | 17:48 | מאת: סטודנט

ועוד משהו חשוב: הסיבה שאני רוצה להפסיק להשתמש במינוקסי, היא שזה מצמיח לי שיער במקומות לא רצויים כגון גב, מה שמאוד מציק לי (הבנתי שזו אחת מתופעות הלוואי).

09/04/2007 | 10:33 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום סטודנט, המינוקסי יעיל בעיקר באיזור המפרצים והאזור הקדמי של השיער. אולי כדאי לך גם לנסות להשתמש בפרופסיה. לאחר המריחה של המינוקסי, יש לשטוף היטב את הידיים, וכן להימנע משימוש לפני השינה, מכיוון שאז החומר עלול לעבור לכרית ומשם לפנים. אתה הזכרת כי הנך צמחוני, וידוע כי מחסור בחלבון מן החי עלול לגרום לנשירה, אך לרוב סיבת הנשירה היא גנטית הורמונאלית.

09/04/2007 | 17:59 | מאת: סטודנט

שאלתי משהו אחד וענית לי על משהו אחר.

10/04/2007 | 14:22 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום סטודנט, אני ממליץ לך לגשת לרופא עור ולבחון את סיבת הנשירה. אבץ ב-95% מהמקרים אינו מקור הנשירה. לאחר אבחנתו של הרופא, הוא מייד יגיד לך אילו בדיקות הינך צריך. אני לא יכול לומר לך מבלי לבדוק אותך.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות