פרופסיה וזיקפה

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

04/04/2007 | 20:42 | מאת: אלמוני

שלום רב אני לוקח את התרופה הנ"ל כבר למעלה מחצי שנה ואני מרגיש פגיעה חזקה מאוד בזיקפה. הרופא אמר לי שרק אחוז קטן מהפציינטים ירגישו את הבעיה הזאת. יש לי עוד חבר שגם סובל מהבעיה הזאת אבל הוא מתבייש להתלונן בפני הרופא. הפסקתי לקחת את התרופה למשך כשבוע אבל אני לא מרגיש שום שינוי. אני עדיין סובל מבעיות בזיקפה. האם אתה ממליץ להמשיך לקחת את התרופה ? האם הבעיה שלי תמשיך ? או תחמיר או תעבור ?

05/04/2007 | 12:01 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום אלמוני, אם הבעייה נוצרה בעקבות שימוש בתרופה, היא וודאי תעלם לאחר הפסקה בשימוש. תעשה הפסקה של חודש ותנסה לקחת שוב.

05/04/2007 | 23:07 | מאת: אריאל

אתה יכול גם לקחת רק חצי כדור. אבל תקרא את ההודעה הקודמת שלי - זה הכל בראש: הבעיות בתפקוד המיני של פרופסיה ממש ממש זניחות - זה כולה 2% שסובלים מתופעת הלוואי, לעומת 1.3% מהאוכלוסיה שסובלים מהבעייה - שינוי של בקושי 0.7%. זה הכל. (ע"פ ניסוי שנערך לאחרונה בארץ, על מטופלים שלא ידעו שהם מקבלים תרופת דמה - פלציבו) אבל מה, אנשים רק שומעים על זה ונלחצים. רק מהלחץ הם מביטים כל רגע על האיבר, בטוחים שהוא שבק חיים, ובוחנים את עצמם כל רגע בנושא - זה יוצר אפקט של נבואה המגשימה את עצמה. חכה קצת, והפסק לחשוב על זה. אני הייתי בדיוק באותו סרט, אבל אחרי ששכחתי מכל העניין התפקוד חזר לחלוטין. בהצלחה

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות