מקיאות בנסיעה

דיון מתוך פורום  וטרינריה

29/07/2001 | 17:38 | מאת: נירה אולנד

שלום ד"ר. יש לי שתי כלבות בנות בערך שנה. שתיהן נכנסות למכונית בהתלהבות רבה, אך עם תחילת הנסיעה מתחילות להרגיש לא טוב, מקיאות, וכל נסיעה של מעל עשר דקות הופכת לעינוי לכולנו. ניסיתי לפתוח להן חלון, להפעיל מזגן, לדבר איתן תוך כדי נסיעה, להפעיל רדיו, שום דבר לא משנה את המצב. מה אפשר לעשות? הכלבות מקורקעות.

29/07/2001 | 18:38 | מאת: דר' אדיר שיפרון

נירה שלום, צריך לנסות להרגיל את הכלבים בעדינות לנסיעה ז"א לנסוע עד קצה הרח' לעצור ולתת להם לצאת, בהדרגה אפשר להאריך את זמן הנסיעה. במידה ובדבר אינו מביא להטבה , יש להשתמש בתרופות אותם ניתן לקבל אצל הוטרינר שלך.

29/07/2001 | 20:09 | מאת: adi

נירהל'ה, נסי לא לתת להן לאכול לפני הנסיעה. עדי

01/08/2001 | 11:34 | מאת: מיקה

נירה שלום! רק לחזק את דברי קודמי, אל תתני להן לאכול בטווח של כ- 7 שעות לפני הנסיעה (נסיעה בצהרים, ארוחה אחרונה בערב). תעשי הפסקות בנסיעה. חוץ מזה כדאי לך לבדוק אם הן מקיאות בלי קשר למסלול הנסיעה או שיש קשר ואז את ההפסקה תעשי מיד לאחר נקודת ה"שבירה". הכלבה שלנו היתה מקיאה בעקבות נסיעה מפותלת ובסיבובים - ברגע שעלינו על זה היינו עושים עצירה בסוף הדרך המפותלת, נותנים לה לעמוד על הקרקע, וזהו זה נעלם - היא התרגלה. שיהיה בהצלחה!

01/08/2001 | 18:09 | מאת: נירה אולנד

תודה על העצות הן לא אוכלות כמה שעות לפני הנסיעה, ואז הן מקיאות מיץ קיבה , ללא אוכל. ייתכן שיש קשר לפיתולים ופניות בנסיעה, אבל לעצור כל פעם? צריך יום שלם כדי לעבור חצי עיר...... טוב, אנסה בכל אופן. עדי מה לך ולפורום וטרינריה? גם את אמא של כלב או חתול?

מנהלי פורום וטרינריה