היפר אסטזיה פיליין סינדרום

דיון מתוך פורום  וטרינריה

29/07/2001 | 16:30 | מאת: מיקי

לד"ר שיפרון, החתול המתוק ביותר שלי, הוגדר ע"י וטרינר כסובל מ"היפר אסטזיה פיליין סינדרום". אני דיי בספק לגבי האבחנה. החתול מידי פעם (פעם בכמה חודשים) מלקק את עצמו בקדחתנות ואץ רץ בדירה בקפיצות משונות. זה התסמין היחיד. למי להאמין? לחתול או לתחושותיי הפנימיות האומרות שהחתול טיפונת עצבני ותו לא? אשמח לדעת מה דעתך, מהי ההגדרה המדוייקת לתסמונת הנ"ל ומה מומלץ לעשות עם החתול. בברכה, מיקי

29/07/2001 | 18:32 | מאת: דר' אדיר שיפרון

מיקי שלום, ההגדרה לתסמונת זו: תזזית משונה ללא כל הסבר חיצוני, מלווה בנשיכות אגרסיביות של החתול ושל אוביקטים בסביבתו הקרובה (כולל אנשים). ליקוק מוגבר של העור, נשיפות זעם, ניענוע עצבני של הזנב, מבט זגוגי בעיננים ואישונים מורחבים. רב החתולים המחזקים בבית צריכים להוציא אנרגיות ולכן הם מתרוצצים בבית בפיתאומיות, קופצים רצים ומשמיעים קולות מדי פעם. אם החתול אינו אגרסיבי במיוחד ואינו גורם נזק לעצמו ולסביבה, לא הייתי ממליץ לך על אמצעים מיוחדים למעט אולי להנמיך את קול הרדיו והטלביזיה בזמן החדשות, אולי החדשות שהחתול שומע גורמות לו לעצבנות יתר...

מנהלי פורום וטרינריה