חתולה שמקיאה

דיון מתוך פורום  וטרינריה

23/07/2001 | 12:14 | מאת: קרן

שלום לכם, אני מברכת אותכם על הפורום החדש. החתולה שלי לעיתים די קרובות מקיאה את האוכל היבש שהיא אוכלת. מידי בוקר היא מקבלת גם מנה של אוכל רטוב ואת זה היא אף פעם לא הקיאה. שמתי לב שמזה מספר שנים יש לה גוש קטן בבטן ליד הרחם. הוטרינר הסביר לי שאין לי מה לדאוד מאחר והחתולה מעוקרת וזה נובע מכך. השאלה שלי היא מדוע היא מקיאה. ניסיתי לשנות לה את סוג האוכל היבש וגם אותו היא הקיאה. שוב אני מציינת שהיא אינה מקיאה כל הזמן אך לעיתים די קרובות. מה כדאי לעשות? תודה קרן

23/07/2001 | 15:28 | מאת: adi

קרן, אולי היא פשוט אלרגית לסוג האוכל הזה? עדי

23/07/2001 | 17:42 | מאת: דר' אדיר שיפרון

קרן שלום במיקרים רבים חתול מקיא כשהוא לא מצליח להוציא בקלות את השערות אותן הוא מלקק בזמן הניקוי שלו. מומלץ להשתמש במשחה מיוחדת פעם בשבוע, החומר עוזר להחלקת השיער במערכת העיקול. אם בכל זאת הבעיה ממשיכה יש לבדוק את החתול ביסודיות , בדיקה כללית, בדיקת דם ובדיקת צואה.

23/07/2001 | 19:33 | מאת: קרן

שלום לך, חשבתי שזה קשור לשערות שלה ולכן סיפרתי אותה במספרה מיוחדת לחיות. אתה יכול לספר קצת על המשחה שהצעת והיכן ניתן להשיגה? תודה מראש, קרן

24/07/2001 | 10:28 | מאת: אורן

בנוסף למשחה, אני ממליץ בחום על דשא מיוחד לחתולים שאפשר לקנות בחניות מחמד. משקים מגדלים, נותנים לחתול וזה ממש מרגיע להם את הבטן.... פלא אמיתי!!!

24/07/2001 | 13:55 | מאת: יעל

אצלי החתולים גדלים בחצר, יש להם דשא טבעי, הם לא מקיאים, אוכלים מצוין, לא שורטים או נושכים. אולי הבתים שלנו לא מותאמים לחתולים?

מנהלי פורום וטרינריה