אימוץ חתול בבית עם כלב אמסטף

דיון מתוך פורום  וטרינריה

27/07/2001 | 16:10 | מאת: רון

שלום. יש לי כלבת אמסטף כבת 6 שנים, וככול שניסיתי למנוע זאת לצערי יש לה מידה רבה של אגרסיביות כלפי חתולים וכלבים אחרים (מעולם לא השתתפה בתגרה אך נראה שניסתה להתחיל כמה...) כשהיא רואה חתול ברחוב היא ממש משתוללת ומנסה לרדוף אחריו. לא מזמן אימצנו אל ביתנו כמה גורי חתולים כבני שבוע שנמצאו זרוקים מתחת לבניין הכלבה או החתולים תמיד סגורים באיזה חדר מחשש שיקרה משהו בפגישה ביניהם למרות שאנו עדיין מנסים למצוא לגורים בית היינו מעונינים להשאיר את אחד הגורים אצלנו, האם ישנה אפשרות שהכלבה והחתול יחיו יחד בשלום? כיצד אני יכול להיות בטוח שלא יקרה כלום? יש לציין שהכלבה מפגינה התענינות רבה בחתולים ומיללת כשהם בסביבה. האם כדאי לחכות שהחתולים יגדלו קצת לפני הפגישה (מכיוון שהם מאוד שבריריים כל סימן תקיפה קטן מצד הכלבה עלול לפגוע בהם) או האם כדאי להפגיש אותם עכשיו כשהחתולים לא פעילים כל כך ולא מעודדים את האינסטינקטים של הכלבה? זקוק לעיצה דחוף....

27/07/2001 | 18:13 | מאת: ד"ר אדיר שיפרון

כדאי מאד להפגיש את הכלבה והחתולים במהירות האפשרית, עליכם להשגיח כל הזמן על הכלבה והגורים, עדיף להפגיש אותם בהתחלה כשהגורים נמצאים על כף היד שלכם ולנזוף בכלבה במידה וניראה שהיא הולכת להזיק להם. סביר להניח שהכלבה רודפת אחרי חתולים מפני שהם בורחים ממנה והאינסטינקט שלה מורה לה לרדוף אחרי כל דבר שבורח ממנה (גם ילדים!), לכן היא תגלה התענינות בגורים ואולי אפילו תתחיל לנסות לטפל בהם וללקק אותם, משיגדלו הגורים הם יכירו את הכלבה ולא יברחו מפניה , לכן היא לא תתקוף אותם. דווחו לנו על כל הקורא אתכם! וצלמו סרטים לפיספוסים.

27/07/2001 | 19:07 | מאת: רון

תודה רבה על תשובתך... האם לא יתכן שהכלבה תנסה לנשוך בפתאומיות?

מנהלי פורום וטרינריה