קדחת קרציות

דיון מתוך פורום  וטרינריה

27/07/2001 | 01:02 | מאת: ורד

לכלבה שלי יש קדחת קרציות(היה) .היא היתה מטופלת עד היום בכדורים( 21 יום) יש צורך לגשת לוטרינר כדי לבצע בדיקת דם כדי לבדוק אם הכלבה עדין חולב או שהמחלה עברה ב100 אחוז לאחר הטיפול? (במהלך הטיפול עדין היו לה קרציות). יש תרסיס מומלץ נגד קרציות (חוץ מפרונטליין שלא עוזר לה...)

27/07/2001 | 14:54 | מאת: יוסי

בהחלט כן! יש לודא שהטפיל סולק לחלוטין מהגוף ולמנוע התפתחות של השלב הכרוני, הבלתי ניתן לטיפול (כמעט). כמובן שתתכן הדבקות חוזרת אם עדיין יש קרציות- אין חיסון למחלה.

27/07/2001 | 18:19 | מאת: ד"ר אדיר שיפרון

להשמדת הטפיל של קדחת הקרציות ממלץ בנוסף לכדורי ה DOXYLIN לתת לכלבה 2 זריקות של IMISOL בהפרש של 10 ימים. פרונטליין הוא תכשיר טוב נגד פרעושים אך לא כל כך טוב נגד קרציות. בשוק יש 2 סוגי קולרים (אחד נוסף עומד להכנס לשוק בקרוב) המשמידים קרציות , כשהממלץ ביותר הוא KILTIX אני באופן אישי לא הייתי ממהר לעשות עוד בדיקות דם, אלא אם הכלבה עדיין לא חזרה לעצמה ב 100 % מאחר ואין למחלה חיסון היא עלולה לחזור!

מנהלי פורום וטרינריה