פוביית הרעשים וחוסר משמעת - האם ניתן להתגבר??

דיון מתוך פורום  וטרינריה

26/04/2006 | 11:55 | מאת: חברה

שלום, יש לי כלבה לא קטנה בת שנתיים והיא מאוד פחדנית והסטרית. היא חכמה וטובה, אידאלית בבית, אין לה חרדת נטישה - היא לא הורסת דברים כשאנו לא בבית.........................עד שמופיע איזה רעש מוזר (לא כמו שיפוצים אצל השכנים, אלא כמו רעמים, ברקים, של כשם חזק או של ברד... אז החיה הצנועה והבישנית - מאבדת שליטה לגמרי, וזה לא קשור אם אנו בבית כולנו או לא - אם זה קורה בלילה, אז קודם היא מנסה להתישב ממש על ראשינו או על הכרית במיטתנו (היא גדולה וזה גם כואב!) וכשמבריחים אותה כמה פעמים מהמיטה.............היא ישר רצה לדלת ומתחילה לפרוץ אותה! כמובן שעם פלדלת זה קצת בעיתי, אז היא הורסת כל משניתן מסביב - משקוף, חוטי חשמל, קור, ציפוי הפלדלת עד גובה מטר וחצי....!! פעם אחת כשרצינו לבדוק, כעסנו ופתחנו לה דלת - למרות שכולנו (כולל ה"מנהיג" שלה) היינו בבית - היא ברחה ונעלמה תוך שנייה! חיפשנו אותה שעתיים, ועוד הינו צריכים להחזיר אותה בכוח... היא משוכנעת שכל הרעשים והמפלצות - הם בתוך הבית שלנו ולא בחוץ. כשקורה ויש רעמים כשאנו בחוץ - היא רוצה לברוח עוד יותר רחוק, כמובן לא לכוון הבית.... יש לה גם בעיה אחרת - היא חשדנית מאוד לזרים (גם אנשים וגם כלבים שהיא רואה פעם ראשונה, לא כולל ילדים בלבד). ברגע שהיא מכירה כלב, כלבה או גור - היא הכי עדינה, נכנעת, מוותרת ולא דומיננטית בכלל, זה רק בפגישה הראשונה. בני הבית כבר אומרים שלמרות שהיא טובה, בגלל ההרס אם זה לא ניתן לפתור, נצטרך למסור אותה למישהו עם גינה כדי שלא תהרוס את הדלתות (השיפוץ זה אלף ש"ח כל חצי שנה ועוד אילוף שלא ממש עוזר)... מה לעשות, הפסיכולוג של כלבים שהזמנו אמר שזה מולד (אך להרוס היא התחילה רק החורף, קודם סתם רעדה) ושהפתרון או בית עם גינה (שתחיה בחוץ) או תרופות אנטי-חרדתיות של אנשים במשך שנים או כל חייה (זה מאות ש"ח בחודש כי אין לחיות קופות חולים)... האם זה נכון?? מה ניתן לעשות?? האם היו לכם מקרים כאלה, מה עשיתם?? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה
26/04/2006 | 12:03 | מאת: חברה

(מתנצלת על שגיעות) שכחתי להוסיף, שכשהיא מנסה לפרוץ החוצה מהבית, היא פוצעת את עצמע עד דם, את האף, החניכיים, כפות הרגליים......ואני מוצאת אף חתיכות של עור והרבה דם על הקירות.... :((

27/04/2006 | 10:30 | מאת: ד"ר טליה מור

חברה שלום, אני ממליצה להתיעץ עם הוטרינר, לבדוק את ההיסטוריה של הכלבה ולאבחן האם מדובר בבעיה התנהגותית, אם כן, לשקול טיפול תרופתי +התנהגותי בהתאם.( הטיפול אכן לא ממומן על ידי קופות החולים אך לבטח אינו עולה מאות שקלים בחודש).

מנהלי פורום וטרינריה