האם להרדים כלב בן 15 וחצי לצורך ניקוי שניים?
דיון מתוך פורום וטרינריה
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
ההסקי שלי בן 15 וחצי ויש לו דלקות בחניכיים ושניים לא במצב מי יודע מה בכלל מבחינת דלקות בפה. הוא אוכל בסדר ולא ניראה שזה מפריע לו אבל וטרינר אחד אמר שלא כדאי להרדים כלב בגיל הזה לטיפול בשניים ואילו אחר אמר שכן כדאי שכן איכות חיוו נפגעת עם שניים במצב זה. הכלב הוא כלב בריא ואף עבר לפני שבוע סירוס ועבר את הניתוח טוב. האם לאור גילו של הכלב(15 וחצי) עדיף לא להרדימו לצורך ניקוי שניים או שמה זה כן כדאי ואין עם זה בעיה או סיכון גבוהה? בתודה מראוש
א שלום, חבל מאד מאד מאד שהכלב לא עבר ניקויי שיניים יחד עם ניתוח הסרוס. הלא הכלב היה כבר תחת הרדמה , לא ? איני רואה את מצב השיניים והחניכיים ולכן לא אוכל לחוות דיעה מקצועית, אך אם יש צורך בטיפול מוטב לבצעו עכשיו כיוון שבעיות פה ולסת מחמירות עם הזמן ופוגעות באיכות חיוו ובבריאותו של הכלב. סביר כי אם עבר את ההרדמה של ניתוח הסרוס הרי שיעבור בשלום גם את הטשטוש של ניקויי השיניים. מומלץ לעשות בדיקת דם לפני הרדמה (אם לא נעשתה טרם הסרוס).
הוא לא עבר ניקוי שיניים באותו ניתוח כי מדובר בעניין של סטריליות. מאוד לא רצוי לנקות שניים בניתוח בגלל החידקים המצויים בשניים. לפחות כך נאמר לי מה גם באותו ניתוח הוסרו גידולים מגבו מה שהופך את זה כבר ליותר מניתוו של רבע שעה רגיל(הסירוס).