כלב חכם מידי

דיון מתוך פורום  וטרינריה

25/07/2001 | 12:08 | מאת: מאירה

היי יש לי כלב מסוג קוקר ספנייל בן 4 וחצי . למרות שלקחתי אותו לאילוף בגיל שבעה חודשים. הוא עושה מה שבא לו. כשאני מחוץ לבית או יושנת הוא עולה על המיטות והספות ושוכב לו על הגב.ליפעמים אני מרגישה שהוא משכיב אותי לישון כי הוא הולך איתי עד למיטה רואה ששכבתי ורק אז הוא עולה לספה בסלון. לאחרונה הוא החל לרטון ולאיים כי רציתי להוריד אותו מהמיטה של ביתי ( הילדים לא מקפידים כמוני על הכלל הזה) וממש חשף לי שיניים. יש לציין שזה פוגע יותר מאשר מפחיד אבל בכול זאת. אני בחודש השמיני להריון והתחלתי לחשוש מתגובתו לתינוק. בבית הוא עושה מילחמות חורמה עם בני עד ששניהם נירדמים. ועם ביתי הוא רק בפינוקים וחיבוקים. האם עלי להמתין עד הלידה ואז ליראות? או לעשות משהוא קודם אם כן מה עלי לעשות? אני לא רוצה להוציא אותו לחצר כי לדעתי כלב בחצר הוא כלב ששוכחים ממנו. והכלב הזה הוא בן בית. אנא יעצו לי מה לעשות והאם מישהוא נתקל בבעיה דומה. בתודה מראש מאירה

25/07/2001 | 19:52 | מאת: Trinity

נראה לי שהגיע הזמן לקחת את הכלב לאילוף לפני שיהיו בעיות עם התינוק והילדים. הוא חייב לדעת מי בעל הביית.

25/07/2001 | 20:21 | מאת: דר' אדיר שיפרון

הכלב מנסה לבדוק מי כאן בעל הבית! מצב זה יכול להיות מאוד מסוכן. עליך לקחת את הכלב בדחיפות לאילוף, וללמוד בעצמך (בעזרת המאלף) כיצד לשלוט בכלב. סרוס הכלב יכול בהחלט לעזור להפטר מהאגרסיביות שלו.

01/08/2001 | 11:45 | מאת: מיקה

מאירה שלום מניסיוני לגבי עליית הכלב על מיטות וספות.. הייתי מציעה לך להניח עליהם כיסאות הפוכים. זה לא נוח וקצת מטריד, אבל אצלנו זה עבד, והיום היא יודעת שאסור לה והיא לא עולה על הספות. הכלבה שלנו מאוד חכמה, היא היתה מחכה שנלך לישון ישנה על הספה וברגע שהיתה שומעת אותנו מתעוררים, היא היתה יורדת ממנה וממשיכה לישון כאילו כלום. זה כמובן לא פתרון להכל, אבל זו גם התחלה, לידה קלה!

מנהלי פורום וטרינריה