הריון וחתולים

דיון מתוך פורום  וטרינריה

24/07/2001 | 23:21 | מאת: קרן

שלום לך, כל הזמן אני שומעת שהריון וחתולים די סיפור מסוכן, אם בזמן ההריון (סכנה לזיהומים וכו') ואחריו (החתול יפגע בתינוק..). השאלה שלי היא: האם יש סיכונים בגידול חתולים והיריון ואם כן, כיצד ניתן למנוע אותם? תודה מראש

25/07/2001 | 11:22 | מאת: דר' אדיר שיפרון

קיימת מחלה אחת הקרויה TOXOPLASMA התפתחות המחלה בזמן ההריון יכולה לפגוע בעובר. המחלה מעברת באמצעות צואת חתולים אולם גם באמצעות בשר כבש ועוף לא מבושלים. נהוג לבדוק בבדיקת דם באם חלית במחלה בעבר (בדרך כלל ללא סימנים קליניים) אם כן , אין בעיה בהריון, אם לא , עליך להקפיד לא לגעת בצואת החתול ולהיבדק שנית במהלך ההריון. אחרי הלידה אין בעיה של זיהומים, אך אין להשאיר את התינוק והחתול ללא השגחה, החתול עלול לשכב על התינוק והוא לא יצליח להסתובב! לכן יש להתקין דלת רשת בכניסה לחדר התינוק, החתול לא יכנס ללא רשות KJSR/

06/08/2001 | 15:51 | מאת: א.ל.

לד"ר שיפרון שלום רב, האם נכונה הטענה שרוב האנשים אשר מגדלים חתולים מחוסנים בפני הטוקסופלסמה ? אגב, יש לי חברה שילדה שתי בנות מקסימות כשבבית כבר היו שלושה חתולים. מעבר להשגחה הרגילה על התינוקות לא נעשו שום פעולות מניעה. זו היתה תמונה מדהימה לראות את החתולים במיטות התינוקות. לתינוקות ולחתולים שלום.

מנהלי פורום וטרינריה