אלרגיה

דיון מתוך פורום  וטרינריה

24/02/2004 | 17:14 | מאת: e_o

ד"ר שלום! לכלבה שלי אלרגיה מזה חצי שנה המתבטאת באדמומיות בכפות הרגליים, ליקוק שלהם וכן "אכילה" עד זוב דם.לפני כן היו סימנים כגון אדמומיות ליד הפה וגירוד בטוסיק. 2 הסימנים האחרונים עברו תוך זמן קצר מלבד הרגליים.וטרינר שביקרנו אצלו טוען שיכול להיות שזה אלרגיה הנובעת מהמזון(ברצוני לציין שהיא הייתה אוכלת "פרופליין" וכן גם אוכל ביתי)לכן הוא המליץ לתת לה רק אוכל היפואלרגני מחברת "יוקונובה". כמו כן הוא אמר שאם הסיבה לא תהיה מהאוכל אז נחפש את הבעיה במקומות אחרים (עונתי,סביבתי,אבק,חומרים וכו).כרגע אני נותנת לה סטרואידים אבל כשהטיפול נגמר היא שוב מגרדת את כפות הרגליים. אני יודעת שעל מנת לבודד את הבעיה זה מצריך טיפול ארוך אבל הכלבה שלי סובלת וגם אני כשאני רואה אותה. עובדות נוספות:גיל הכלבה-עוד מעט שנתיים.לפני שנה עברנו מקום מגורים עם גינה.לפני המעבר היא לא סבלה מזה. לפני פחות משנה היא עברה עיקור והבעיה החלה 3 חודשים אחרי. שאלתי היא האם יש משהו שאפשר לעשות כרגע או איזשהו דרך למצוא ממה היא נובעת. שמעתי על דרך של הזרקת אלרגניים לגוף מסוגים שונים. מה מידת הצלחת הטיפול? האם כדאי?

לקריאה נוספת והעמקה
24/02/2004 | 23:55 | מאת: שי

אני מצעיע לך לפנות לד"ר אילן סקורינסקי - וטרינר שמתמחה בבעיות עור של חיות ממחמד, שמקבל בנווה מונוסון. טל: 03-5335212 או לחילופין לפנות לבי"ח הוטרינרי בבית דגן שם יש רופאת עור. מומלץ מאוד שתיגש לייעוץ מומחה עור כי מנסיוני לוטרינרים רגילים לא מנוסים בטיפול באלרגיה, וכדאי שאת האבחנה הסופית יעשה אחד משניהם שיוכל להציע טיפול מתאים ולא יבזבז את זמנך.

25/02/2004 | 09:56 | מאת: ד"ר טליה מור

נכון מאד

25/02/2004 | 09:56 | מאת: ד"ר טליה מור

e_0 שלום, אכן יתכן ומדובר בתגובה אלרגית, (אני מניחה שהוטרינר שלל סיבות אחרות: פיטריה ,דמודקס,שמרים,זיהום חידקי....) בשלב ראשון יש לשלול אפשרות של אלרגיה למזון על ידי מתן מזון היפואלרגני (בלבד) לתקופה מסוימת. טיפול של הזרקת אלרגנים במינונים עולים נעשה רק לאחר איבחון גורם האלרגיה שנעשה במבחן דרמטולוגי מיוחד. תאורטית יתכן וגם לאחר המבחן לא יתגלה גורם האלרגיה ויש לקחת בחשבון שסיכויי הצלחת הטיפול אינם עומדים על 100%. אישית, אני כן ממליצה לנסות ולחפש את גורם האלרגיה ולא להעלות את הכלבה על כדורי פרדניזון שהשימוש בהם לתקופות ארוכות אינו מומלץ.

26/02/2004 | 11:43 | מאת: מיקי

עצה שלי שעוזרת לי מאוד עם הכלב האלרגי (לא ברור למה) שלי: נסה למרוח לכלבה על כפות הרגליים משחה לתפרחת חיתולים של תינוקות (לי יש ניסיון טוב עם "עדינול"). המשחה הזו מרגיעה את העור האדום והמגורה והכלב בד"כ מפסיק לנשוך את האזור (צריך לחכות עד שהמשחה תיספג). הטיפול הזה אומנם לא פרמננטי ומצריך מריחה חוזרת מדי יום, אבל לכלב שלי זה עוזר והוא כבר לא לוקח פרדניזון יותר. שיהיה בהצלחה! אגב, סיכויי הטיפול ששאלת עליו עומדים על כ- 30%.

מנהלי פורום וטרינריה