כבד שחור בחתולה ז"ל.

דיון מתוך פורום  וטרינריה

01/11/2003 | 15:15 | מאת: hila

שלום. שלשום חזרתי מהעבודה ומצאתי את החתולה שלי שוכבת על הספה, אפטית משהו. הוטרינר ייעץ לי להמתין להתפתחויות. לאחר כשעה היא התחילה ליילל בחוזקה ונדדה ממקום למקום בבית ואחרי חצי שעה היא לא יכלה יותר לעמוד על הרגליים,התחילה להיחנק, הזילה ריר והשתינה בלי שליטה. בשלב זה ברר שלא היה למה לחכות וטסנו לבית החולים בבית דגן. כל ההדרדרות קרתה בחצי השעה האחרונה. מרגע שיצאנו עד שקיבל אותנו הרופא עברו כ-7 דקות לפחות. הוטרינר אמר שאין נשימה והתחיל בהחייאה שכללה זריקת אדרנלין ללב. אך לאחר כמה דקות הוא הודיע שהיא נפטרה. בנתיחה לאחר המוות נמצא שהכבד שלה היה שחור ובמעי היו עשבים (דשא). לא נעשו בדיקות ביוכימיות. החשד הוא להרעלה (?!) (החתולה יצאה לחצר בסביבות 10 בבוקר ונפטרה קצת לפני שבע בערב). מה דעתך? אני תוהה אם לא הייתי סומכת על המלצות הוטרינר והייתי רצה לבי"ח עם תלונה של אפטיות , האם הייתי מספיקה להציל אותה? האם הם היו מחכים להדרדרות ואז זה כבר היה מאוחר?! אני לא מפסיקה להאשים את עצמי ואולי בצדק?! שכחתי לציין כי החתולה לולה היתה בת 8 חודשים במותה עם בעיות נשימה (צפצופים) קיבלה מוקסיפן כטיפול פעמיים בחייה, כל פעם ל-10 ימים. סליחה על המכתב הארוך אבל היה חשוב לי לציין הכל. אני נואשת. עזרי לי.

לקריאה נוספת והעמקה
22/11/2003 | 10:30 | מאת: ד"ר טליה מור

הילה, על סמך תאור בלבד בלתי אפשרי לחוות דיעה מקצועית. סימנים כגון ריור,קשיי נשימה,חולשה והשתנה יכולים להעיד על הרעלה, חשוב לראות את מצב האישונים, הרפלקסים וקצב הלב. בדיקות של תוכן הקיבה, הלב, הכליות והטחול היו יכולים לספק פרטים נוספים רלונטים לשם איבחון. כבד שחור אינו סימן ספציפי. מכיוון שההתפתחויות מרגע שהגעת הביתה (אם הבנתי נכון ממכתבך בסביבות 6-5 בערב) היו מהירות אני בספק אם היית יכולה להציל את החתולה גם אם היית מגיעה לבית החולים שעה קודם. משתתפת בצערך ומתנצלת על האיחור בתשובה.

22/11/2003 | 12:17 | מאת: הילה

הי. תודה על התשובה.מדברי המנתח שניתח את גופתה, הבנתי שכל האיברים היו תקינים. המעי העיוור הכיל עשבים (דשא) שלמים, כחמישה עלים. אני מניחה שחלק התעכלו קודם. הלב נראה תקין, רק דקור מזריקות אדרנלין שהוחדרו בעת ניסיון להחייאה בבית החולים.כשנראו סימנים ממשיים, קצב הלב היה מהיר, היא נטתה להלחית מפעם לפעם ולא יכלה להגיב למגע, אולי משום שהיתה חלשה מדי. היא רק יללה בחוזקה בתגובה למגע מצד החתול שהיה חי איתה בבית. לא זכור לי מצב האישונים שלה לצערי. החתול השני אגב, בן 3 חודשים, וחי איתה מגיל חודש. בתחילת הסימנים הוא לא הפסיק לנשוך אותה ולנסות לשחק אך בשלב מסוים הוא החל לרוץ בכל הבית, לקפוץ על החלונות ולהסתובב סביבה ללא שום מגע. אשמח להתייחסותך וסליחה שחשבתי שאולי שכחת אותי.

מנהלי פורום וטרינריה