נשירה
דיון מתוך פורום וטרינריה
שלום כלבתי בת השנתיים מסוג לברדור גדולה חודשיים אחרי המלטה-8 גורים מנשירה כמויות של שיער בימים האחרונים ניתן אפילו להוציא לה קב' שיער ע"י נגיעה עם היד האם זה אופייני לתק' זו? האם הגיוני שכלבה מנשירה כמויות גדולות? יש לציין כי הכלבה לא מגרדת אין לה אדמומיות או תולעים אוכלת אוכל יבש האם ייתכן שזה קשור להמלטה? שהגוף קטן, יש עודף שיער? האם זו התק'? האם חוסר ויטמינים? האם זה רגיל? מה עלי לעשות??? תודה לימור
שלום לימור תופעה ידועה אחרי המלטה היא נשירת שיער. (נדמה בגלל כל השינויים ההורמונאלים, גם אצל נשים). אבל לא מזיק לכלבה ואפילו מועיל, להעשיר את התזונה שלה, גם בהריון וגם בהנקה, באוכל מיוחד לכלבות מניקות (תשאלי את הוטרינר שלך) וגם לתת תוספת של ויטמינים. אל תשכחי שעכשיו קיץ, לכן גם זה משפיע. כמו כן את יכולה לבדוק גם אפשרות של המצאות של פרזיטים, בלי שום קשר, וגם אם את רוצה "להגדיל ראש" וטרינר יכול להעריך את מצבה של הכלבה אחרי ההמלטה ולתת לך טיפים מועילים. והכי חשוב מזל טוב... נ.ב. למען הכלבה והגורים הבאים, שאולי לא יהיה להם עתיד מתוק , כמו לכלבה שלכם, הייתי שוקלת עיקור.
"נ.ב למען הכלבה והגורים הבאים,שאולי לא יהיה להם עתיד מתוק,כמו לכלבה שלכם,הייתי שוקלת עיקור סליחה??????????????????????. הכלבה שלי מקבלת יחס כמו מלכה מאיפה הבאת משפט זה? האם את מתבלבלת? אני מקווה שכן כי הגורים חולו למשפחות חמות עם בתים גדולים /שאנמי שומרת עם כולם על קשר טלפוני כלבתי זוכה ליחס חם ואוהב ומקבלת את כל מה שאפשר לתת לכלב להבא אני מאוד אשמח לשים לב למילים שיוצאות מהפה
לימור, אם אין קרחות, אין פצעים, גירודים או אדמומיות, סביר שמדובר בהחלפת פרוות החורף. כיוון שהכלבה לאחר המלטה, יש לוודא שקיבלה טיפול נגד תולעים ותזונתה משופרת ולשקול להוסיף תוסף מזון לתפריטה.