חתולים והוצאת ציפורניים...???

דיון מתוך פורום  וטרינריה

08/08/2001 | 12:03 | מאת: שרון

רציתי לדעת כמה דברים : האם זה כואב מאוד לחתול אחרי שמוציאים לו את הציפורניים? האם הוא יכול ללכת אח"כ ? האם זה כרוך בסבל רב? כמה זמן הניתוח אורך וכמה זמן החלמה??? תודה

08/08/2001 | 20:23 | מאת: דר' אדיר שיפרון

שרון שלום, כמובן שלחתול יש כאבים לאחר הניתוח, יש לתת לו תרופות מתאימות (זהירות!! רוב התרופות האנושיות נגד כאבים רעילים ביותר לחתול!!!!) בדרך כלל אחרי 24-48 שעות החתול יכול שוב ללכת

10/08/2001 | 23:28 | מאת: חתוליקה

כואב לי רק לקרוא את ההודעה: מחוסר ידע ותמימות אנשים קוראים לפשע הנורא הזה "הוצאת ציפורניים" - למשעה מדובר בקטיעת הפרקים הראשוני שמחוברים לציפורן - אז אני שואלת אותך: זה כואב לחתול או לא? וחוץ מזה- זה מותיר את החתול עם נכות תפקודית רצינית: חסר אונים ונטול יכולת להתגונן במקרה ש-נגיד-יפול לרחוב/יברח (קורה)- חסר יכולת להגן על עצמו, חסר יכולת לטפס על עץ ולהסתתר - בקיצור - טרף מיידי לכל כלב/טורף ומתעלל אחר ואם נתעלם מהסבל של החתול רגע - איזו הצדקה יש לזה בכלל? אני מתפלאה על הווטרינר שענה לך שאינו מתנגד לפעולת הקטיעה הזו צריך היה להוציא את זה מחוץ לחוק בדיוק כמו שעשו עם קיצוץ אוזני וזנבות כלבים, סתם כי מישהו החליט על סטנדרטים כאלה ומי שלא רוצה נזק מציפורני חתול - שיקח דגים או כל חיה אחרת שתתאים לצרכיו: חתול הוא שותף לחיים/לבית ולרכוש שבו, וככזה-מה לעשות, כמו ילדים קטנים הוא גם גורם לפעמים נזקים במקום להתרגש מנזקים כאלה - תראי בהם הזדמנות נחמדה לרענן את הריהוט מידי פעם מקווה ששוכנעת וייחסך הסבל הנורא הזה מהחתול שלך אחת שאוהבת חתולים

12/08/2001 | 10:58 | מאת: שרון

אני ממש לא מתכוונת להוציא לחתולים שלי את הציפורניים - סתם שאלתי שאלה על מנת לגעת מה זה בכלל ובכמה סבל זה כרוך... לא להיבהל...

מנהלי פורום וטרינריה