טיפול בזיהום פטריתי אצל חתולי רחוב

דיון מתוך פורום  וטרינריה

24/07/2001 | 14:16 | מאת: אביב

בשנה האחרונה התפשט זיהום פטריתי אצל חתולי הרחוב אצלי בשכונה. בחתולים בודדים שנותנים לי להתקרב, טיפלתי בכדורי גריפולין במשך כמה שבועות והחתולים החלימו. חתולים שלא משתפים פעולה סובלים מקרחות באזור העורף הצואר והפנים ופצעים מזוהמים בכל הגוף ומצבם מחמיר מיום ליום. יש דרך לטפל בעזרת תוסף מזון? אולי טיפול חיצוני? תודה על עזרתכם. אביב

24/07/2001 | 20:36 | מאת: רוגוב אלקסנדרה

גם אצלי בשכונה שמתי לב שבזמן האחרון כמה מן החתולים שאני מאכילה מקריחים מאחורי האוזניים... אבל למרות שבאתי לא בפעם במגע איתם ואחר כך במגע עם החתולות המבוייתות שלי החתולות שלי לא הקריחו... אתה חושב שזהו זיהום פטרייתי? פצעים אין להם...רק קצת קרחות.

24/07/2001 | 20:47 | מאת: אביב

אצלי בחצר זה ללא ספק זיהום פטריתי. מתחת לקרחת ומסביבה העור אדום ומגורה והכתם נמשך גם מתחת לפרווה לכיוון הפנים. גם ההצלחה של הטיפול בגריפולין (בחתולים בודדים שמתקרבים לבני אדם) מעידה על זיהום פטריתי. הפצעים הם זיהום משני אופורטיוניסטי שקורה מאוחר יותר. אני מחפש מזון או תוסף מזון שיעזור לי למגר את הבעיה. חשבתי לערבב גריפולין כתוש עם האוכל היבש אבל אני מחכה לקבל אישור מרופא. בית המרקחת כבר מסרב למכור לי גריפולין. בינתיים כמה חתולים נראים כמו איש הפיל. אם מישהו יודע איך למגר את זה, אנא שילחו תגובה

מנהלי פורום וטרינריה