שאלות לגבי גור חתולים

דיון מתוך פורום  וטרינריה

07/08/2001 | 19:46 | מאת: yaniv

ד"ר אדיר שפרון שלום! עוד מספר שאלות קצרות: האם ניתן לחנך חתול לא לעלות על מיטות לא לנשוך וכולי? אודה לך אם תפנה אותי לספרות מקצועית בנושא האם זה נורמלי שחתול עושה נפיחות(או נודים :-) בשפת החברה)? או שזה נובע מבעיות בעיכול /באוכל? איזה מזון מומלץ לגורים רטוב /יבש ?האם יש בעיה עקרונית שחתול יאכל רק מזון יבש? האם זה נורמלי שהגור מנסה לינוק מהחולצות של בני הבית? האם כדאי לאמץ עוד גור מבחינה זו שלשניהם תהיה יותר חברה? זו לא בעיה מבחינת ריבים וקרבות בין החתולים? זהו יצא לי בסוף קצת הרבה מקווה שתיסתדר תודה יניב

07/08/2001 | 21:24 | מאת: דר' אדיר שיפרון

יניב שלום, אי אפשר לחנך חתול ב 100% לא לעלות על ספות ולא לנשוך כלל. חתול המויא גזים ממערכת העיכול, סימן שהמזון אינו מתאים לו או שיש לו בעיה במערכת זו, לדוגמא פרזית מסוג גיאדיה השייך למשפחת האמבות. לגור מומלץ מזון גורים , לא משנה אם רטוב או יבש. גור מחפש כל הזמן לינוק ולכן הוא יונק מחולצות, לעיתים הם ממשיכים בכך גם בגיל מאוחר יותר. תמיד עדיף לגדל 2 חתולים, לא תמיד החתולים מיד מסתדרים טוב ביניהם, לפעמים צריך לחפש עד שמוצאים 2 חתולים שמסתדרים עדיף תמיד לנסות זכר ונקבה (גם אם עברו עיקור/סרוס). באשר לספרות, נסה בחניות הספרים המובחרות, הספרות היותר טובה היא באנגלית.

08/08/2001 | 09:10 | מאת: שרית

שלום אני חדשה כאן ומאוד שמחה שהגעתי לפורום הזה חייבת לציין ח.ח. ל msn . אז ככה בדיוק לפני יומים מצאתי גורת חתולים שהחלטתי לקרוא לה "חייך" אני נותנת לה אוכל רטוב כי יבש היא לא מצליחה לאוכל (לדעתי היא בת 3 שבעות) האם זה בסדר להכיל אותה רק אוכל רטוב עד שהיא תגדל. בנוסף יש לי כלבה בשם "קלי" שהיא כל כך טובה שמבינה שאני מטפלת עכשיו ב"חיוך" אך כל מה קשור באוכל היא דואת להתגנב למקומה ולאוכל את האוכל של הגורה. לכן החלטתי לעשות הפרדה בינהם , אך אינני רוצה שמבחינה רגשית לעשות בינהם הפרדה. אני יודעת שקלי לעולם לא תפגע בחיוך - אך האם הם יצלחו להיות חברות - כי זאת המטרה ולכן הסכמתי לאמץ את הגורה שבמקרה הגיע אלי מהרח'. בקיצור אני צריכה כמה טיפים כמו: מתי אפשר לגזור לה את הציפורנים?. איזה חיסונים היא צריכה לקבל?. כמה פעמים ביום צריך להאכיל אותה? (אני עובדת 9 שעות - לכן אני משאירה לה צלחת עם אוכל רטוב). בלילה היא נמצאת בגג. וביום אני מעבירה אותה לאמבטיה כי האוכל שלה נמצא שם ורק שם קלי לא יכולה לאכול לה את האוכל. (ואני מעדיפה שהיא תתחזק ושהיה לה כל היום אוכל מאשר שתסתובב עם קלי בגג ולא יהיה לה מה לאכול) בקיצור מתי היא אוכל להשאיר אותה 9 שעות בגג עם קלי באיזה גיל בדיוק. ועוד ועוד שאלות ויטפים שאתה יכול למסור אני אודה לך מאוד מאוד אני אמא טריה בת יומים לגורה שאינני יודעת כיצד לנהוג בה מלבד האינטואיציה שלי. תודה עם תגיב שרית

מנהלי פורום וטרינריה