דלקת עור לחתולה

דיון מתוך פורום  וטרינריה

24/07/2001 | 13:24 | מאת: שני יעקובי

שלום רב, יש לי חתולה כבת 14. בשנתיים האחרונות בערך באותה התקופה (קיץ) מתפתח לה פצע ענקי ומוגלתי אחד על הגוף, אשר מתרחב וחושף את העור. אני נותנת לה אנטיביוטיקה ומשחה אנטיביוטית, ולאחר זמן ממושך מאוד זה נרפא ואז שוב חוזר. דבר זה מאוד מדאיג אותי. האם יש טיפול מונע לזה? ממה זה נובע? זו חתולת בית שלא יוצאת, וגם מאוד נקייה וסטרילית. האם זה קשור לסירוק במסרק המיוחד לחתולים? האם זה קשור לזקנה?

24/07/2001 | 21:41 | מאת: דר' אדיר שיפרון

בעיות עור הינן מרכבות ביותר ולצורך הטיפול יש לראות את השינויים בעור. יתכן והפצע נובע מגרודים בעקבות אלרגייה (מזון, פרעושים או פריחה מסויימת) או בעייה באוזניים (דלקת או פרזיטים) הגורמת לחתול להתגרד באזור הצואר ולפצוע את עצמו

מנהלי פורום וטרינריה