3 חתולות פרסיות גזעיות עוברות דירה

דיון מתוך פורום  וטרינריה

23/07/2002 | 17:26 | מאת: חנן

שלום אשמח באם תיעצי לי מנסיונך יש לנו 3 חתולות פרסיות גזעיות אפורות, אמא ושתי בנותיה האמא בת 4 ובנותיה בנות 3 אנו מתכוונים לעבור בתוך שבועיים דירה, מבלוק בקומה 3 בעיר לדירת קרקע עם גינה מחוץ לעיר ואנו מאוד מפחדים שמה החתולות תברחנה מהגינה ולא תחזורנה כמו כן החתולות היו סגורות 3 שנים בבית פתאום תהייה להם גינה... במקביל כוונתינו היא שהחתולות בשעות היום לא היו בבית אלא רק בגינה ובחוץ כדי שלא תהרוסנה לנו את הבית החדש את המטבח והסלון וכו... מה תייעצי לנו? אגב כל החתולות מעוקרות ( נקבות) ומחוסנות ובעלות קולר על הצואר לזיהוי הפחד העיקרי שלנו הוא מבריחתם ללא שוב דבר שמאוד יצער ויעציב אותנו כיצד לפעול כדי שלא תברחנה? תודה רבה לך מראש חנן

לקריאה נוספת והעמקה
26/07/2002 | 08:48 | מאת: ד"ר טליה מור

המעבר עבור החתולות יהיה קשה מאד. הבעיה העיקרית היא אכן שהן לא תברחנה אבל כמובן שישנה בעיה נוספת, החתולות לא מכירות את הסביבה החדשה החיצונית, יכולות להפגש עם חתולים וכלבים אחרים שיהוו עבורן בעיה וכמובן עם כלי רכב וכו'. אני מתארת לעצמי שהגינה מגודרת אבל כמה שלא תהיה גבוהה סביר להניח שאם החתולות תרצנה לצאת הן תימצאנה דרך לצאת החוצה. ישנם אנשים שמנסים להרגיל את החתול עם רצועה מיוחדת לאט לאט ובהדרגה לצאת לגינה, אבל זה עדין לא מבטיח שלא תברחנה אלא רק מרגיל אותן לסביבה. בדרך כלל החתולים מוצאים את דרכם חזרה. כך שלמעשה אין פתרון ואין ביטחה אלא להשאיר אותן בתוך הבית או לאפשר להן לצאת ולקוות שהכל יהיה בסדר.

27/07/2002 | 18:36 | מאת: מישי

להשאיר את החתולות בחוץ זה כמעט גזר דין מוות עבורן: במיוחד חתולות שעירות כל כך שיסבלו מהחום ויהיו חממה לפרעושים ויאגרו לכלוך בשערן (שגם כך דורש טיפול סירוק יומיומי כמעט), ואין להן כל יכולת להגן על עצמן מחוסר מודעות לעולם בחוץ, שהמפגש עימו יהיה טראומטי מאד עבורן: חתול הוא לא דקורציה לבית, ומי שהפך חתול לחלק ממשפחתו - התחייב לדאוג לו ולהתייחס אליו כ"משפחה" - מה לעשות, זה כולל גם קצת "לכלוך" מהשערות וסימני ציפורניים. אני מגדלת שני חתולים - ומיום שהם פה הבנתי שהם יספקו לי כבר את הסיבה להחליף/לרפד רהיטים כל כמה שנים וכיו"ב. עדיין, כמו שאת הילדים שיש לכם (או יהיו) - לא תזרקו מהבית כיח הם מלכלכים ועושים נזקים - ראוי להתייחס לחתולים כאל חלק מהבית והמשפחה, ונראה לי שאם אינכם מסוגלים לכך - היה עדיף למצוא להם משפחה אומנת שתמשיך לגדל אותם באהבה ובתנאים אליהם התרגלו.

מנהלי פורום וטרינריה