גיזום צפורניים

דיון מתוך פורום  וטרינריה

06/08/2001 | 21:38 | מאת: יעקב יעקב

עד איזה גובה\אורך מומלץ לגזום את צפורני הכלב,איך מונעים את הדימום מהצפורן?

06/08/2001 | 22:03 | מאת: שניה

אם מדובר בכלב בעל ציפורניים בהירות ( לא שחורות .......)אזי רואים את כליי הדם בתוך הציפורן וכך ניתן לגזור.לא לפגוע בכלי הדם ( הפס בתוך הציפורן). אם תפגע בכלי הדם אז יהיה דימום. אצל הכלבה שלי רואים בבירור שכלי הדם מסתיים וממשיכה הציפורן הרגילה. אני לא גוזרת לה ציפורניים וכלום לא קורה.....

07/08/2001 | 01:02 | מאת: דר' אדיר שיפרון

יעקב, הגיזום הוא עד כ 2 ממ לפני כליי הדם שבציפורן, בציפורניים שחורות קשה מאד לראות את כליי הדם האדומים. גיזום קצר מידי יגרום כאבים ודימום לכלב.

מנהלי פורום וטרינריה