איך מונעים מהכלבלב להסתער בנשכיחות על כל כלב ברחוב

דיון מתוך פורום  וטרינריה

06/08/2001 | 19:49 | מאת: עומר

הכלב בן שנתיים ורגוע מאד בבית ובקרבת בני אדם. טיול יומי ברחוב גורם לו להסתער בנשיכות וצרחות עד השמיים על כל כלב שעובר וזה גורם למרות הרצועה ארועים בלתי נעימים. מה עושים ?

07/08/2001 | 00:05 | מאת: Trinity

הפתרון הטוב ביותר הוא לקחת את הכלב לאילוף, זה תמיד עוזר. ובנתיים: אחת השיטות הטובות, לדעתי, היא לשחרר את הכלב, בפעמים הראשונות הוא באמת ירוץ לכלבים אחרים אבל אח"כ הוא ירגע. מסתבר שהרצועה מלחיצה אותם וגורמת להם להיות יותר עצבניים. הבעיה בשיטה הזו שהיא דבר ראשון לא חוקית (כי אסור ללכת עם כלב בלי רצועה) וגם מסוכנת (לכלב עצמו או לכלבים אחרים). פתרון ביניים הוא שימוש ברצועה ארוכה וכאשר הכלב מסתער פשוט לשחרר לו את הרצועה לאורך מספיק כך שלא ירגיש קשור.

מנהלי פורום וטרינריה