הריון מדומה בכלבות קטנות

דיון מתוך פורום  וטרינריה

24/07/2001 | 12:14 | מאת: רוגוב אלקסנדרה

יש לי כלבת ספניאל רוסי בת 6 וחצי שנים. בסה"כ היא בריאה עם כי יש לה בטן חלשה. אימצנו אותה בגיל 3 אך הכרנו את כל אחיה ואחיותיה מההמלטה בה היא נולדה - את אחותה גידלנו מגיל אפס. לאף כלבה בהמלטה ולא לאימה הייתה בעיה של הריונות מדומים. אצל הכלבה שלי -אינטה - יש כל פעם אחרי מחזור הריון מדומה. היא מעולם לא קיימה יחסים עם כלב זכר. ניסינו טיפול בסטרואידים וזה לא ממש עזר - זה אומנם הפסיק את ההריון המדומה, אבל אחרי חצי שנה הוא הופיע שוב. לאינטה מופיע חלב בכמות נדיבה, היא מתחילה לחפור בורות ולפזר את האוכל. התאבון שלה יורד והיא מתחילה "לאמץ" את החתולה הקטנה שלנו כאילו זו הגורה שלה. היא רועדת בלילות ולעתים יש לה חום. ההריון המדומה נמשך בין שבועיים ועד חודש ומחצה. לאחר חיפוש ארוך ברשת מצאתי משהו - A STUDY OF THE AETIOLOGY OF PSEUDOPREGNANCY IN THE BICH AND THE EFFECT OF CABERGOLINE THERAPY... Thirty two permanently pseudopregnant bitches were treated with a prolactin drug cabergoline... The singns were mainly behavioural, the majority being agressive, and a small number were lactating. The efficiency of the cabergoline therapy was classified by the owners as 'exellent' or 'good' in 50% and fair in 36% The rate of success was markedly better than in similar cases treated with reproductive steroides. In all but one of the bitches, the plasma prolactin concentrations were basal אולי תוכל להסביר לי על פעילות התרופה בה מדובר במאמרת האם היא כבר נמצאת בשימושת והאם ניתן לנסות ולהשתמש בה לפני שנעביר את הכלבה עיקור? תודה רבה, המלצתך מאוד חשובה לי.

24/07/2001 | 15:57 | מאת: חן

אלכסנדרה, אין לי כל מושג בהריונות מדומים, אבל לדעתי אם לא מדובר בכלבה גזעית שלגורים שלה תהיה דרישה בחוץ - כדאי מאוד לחשוב על עיקור ללא שום קשר לבעיה שציינת. בהצלחה....

24/07/2001 | 20:22 | מאת: רוגוב אלקסנדרה

הבעיה האמיתי היא לא ברצון שלנו לגרום לה להרות. אנו חוששים להעביר את הכלבה ניתוח דווקא מכיוון שהיא גזעית מעוד (26 דורות) והיא לא ממש בריאה בגלל זה, מאוד רגישה לכל מיני תרופות ולא מגיבה טוב לטיפולים... אנו מאוד חוששים לנתח אותה ולכן אני מאוד מבקשת שאם מישהו יודע משהו על התרופה הזאת - שיצור איתי קשר.

מנהלי פורום וטרינריה