מזון לחתולי בית מסורסים בוגרים

דיון מתוך פורום  וטרינריה

29/11/2016 | 23:19 | מאת: לימור

היי, יש לי שאלה עקרונית: אני רוצה לשדרג לחתולים שלי את המזון, להשקיע כספית ולקנות להם את הטוב ביותר עבורם. אני מבולבלת, כי ממליצים לי על מזונות עתירי חלבון(מעל 40% חלבון)ונטולי דגנים. לכאורה נשמע הגיוני, אבל האם מזון זה טוב לחתולים זכרים מסורסים בני 6-7, לא פעילים, שגרים בבית? ידוע שחתולים כאלה עלולים לפתח בעיות של שתן וכליות, אז האם כמות גדולה של חלבון (גם אם הוא חלבון איכותי) חלילה לא תגדיל את הסיכויים לכך? או שרק אם החתול מאובחן עם בעית כליות ושתן, אז עוברים למזון דל חלבון? אשמח להבהרה. מעבר לזה, על מה עוד עלי להקפיד בבואי לבחור מזון? תודה רבה!

מזונות עתירי חלבון יכולים להחמיר מחלה כלייתית קיימת ועל כן אינם מיועדים לחתול עם מחלת כליה. אם תצמדי לחברות הגדולות ומוכרות אני לא מאמין שתהיה בעיה עם המזון שתבחרי.

מנהלי פורום וטרינריה