אימוץ כלב לאחר כלבלבת

דיון מתוך פורום  וטרינריה

31/08/2016 | 17:22 | מאת: עינב

שלום רב לפני כ3 חודשים אימצנו גורה, ובשל הנחיות לקויות היא חלתה בכלבלבת. לאורך כל המחלה, וכל שלביה האחרונים, הגורה שהתה אצלנו בבית בניסיון להצילה. לצערנו הוירוס תקף בצורה ניכרת את מערכת העצבים שלה ונאלצנו להרדימה. עם מותה, זרקנו את הציוד שלה, כולל כלוב גורים, אוכל וצעצועים וניסינו לחטא את כל הבית באמצעות אקונומיקה. שאלתי היא- מתי נוכל לאמץ כלב בשנית, כך שלא יהיה כל חשש שהוא ידבק במחלה. האם כלב מחוסן אפשר לאמץ כבר עכשיו? מה לגבי גורים שטרם חוסנו? תודה רבה

וירוס כלבלבת להבדיל מזו של הפרוו, אינה יציבה בסביבה לאורך זמן ורגישה למרבית חומרי החיטוי אך יחד עם זאת על מנת לא לקחת סיכון בלאמץ כלב שיכול פוטנציאלית להידבק בפרוו או כלבלבת לעניות דעתי עדיף לאמץ מכלבייה כלב שקיבל את כל החיסונים הדרושים. אישית אני חושב שזו גם צורה אחראית יותר לדאגה לרווחת הכלבים ולמסירתם

מנהלי פורום וטרינריה