אסטמה? שעלת?

דיון מתוך פורום  וטרינריה

21/08/2016 | 10:02 | מאת: אור

היי יש לי גור לברדור שוקולד מעורב בן 8 חודשים. עברנו לתל אביב לפני חודש בדיוק אחרי החלמה מסירוס ועל אנטיביוטיקה תוך כדי שהחלפנו אוכל לכלב. במשך 10 ימים הכלב סובל מצינון (ממש נזלת ירוקה/צהובה שנוזלת) שמלווה בהתקפי קוצר נשימה הקורים בעיקר במהלך טיולים אך גם בבית במהלכם העלב משתנק ונראה שהוא מנסה להוציא לחה. הוא מתמלא כולו באויר ונשכב על הארץ. לסיום יש ניסיון הקאה כושל ולאחר מכן הכלב חוזר לעצמו. בנוסף לכל החלה להופיע פריחה על עורו של הכלב בצורה סימטרית בעיקר על החלק הפנימי של הרגליים האחרויות, קרוב לישבן. כל וטרינר נותן לי אבחון אחר אסטמה שעלת המכלאות אלרגיה אין לי מושג למי לפנות ואיזה טיפחל להעניק לכלב. נראה שהאנטיביוטיקה העלימה את הנזלת וייבשה את הפצעים אך התקפי הנשימה עדיין מתרחשים. מה אפשר לעשות? בבקשה עזרה!!!!

שעלת מכלאות היא מחלה מדבקת מאוד לכלבים ומערבת שילוב של גורמים חיידקיים וויראלים. המחלה מתבטאת בעיקר בהפרשות מהאף ושיעול טורדני, במיוחד לאחר גירוי של קנה הנשימה. מחלת שעלת המכלאות עוברת מעצמה תוך שבועיים שלושה ללא טיפול, במצבים הקשים ניתן לתת טיפול אנטיביוטי ונוגדי שיעול במידת הצורך.החלטה על טיפול תרופתי לפי שיקול דעת הוטרינר המטפל. חשוב לזכור שקיימים גורמי שיעול ו/או נזלת אחרים. על פי תיאורך נראה שחל שיפור במצב הכלב. הנזלת השתפרה אך עדיין משתנק/משתעל. במידה ומצב כלבך מחמיר או אינו ממשיך להשתפר יש לגשת שוב לבדיקה והמשך אבחון.

מנהלי פורום וטרינריה