אלרגיות

דיון מתוך פורום  וטרינריה

26/07/2016 | 23:57 | מאת: לימור

שלום, הכלבה שלי לברדורית מעורבת עם שארפיי, בת 3. מאז ומתמיד היא התגברות בתקופת הקיץ סובלת מאלרגיות רבות בעקבותיהן מופיעים לה סימפטומים כמו דלקות אוזניים, אדמומיות והתגרדויות. החלפנו לה כבר את האוכל ואנחנו במעקב צמוד אצל וטרינר. בכל פעם שההתגרדויות מגיעות למצב בלתי נסבל והיא אוכלת את עצמה/שורטת את עצמה אנחנו מקבלים מהוטרינר טיפול תרופתי הכולל אנטיביוטיקה וסטרואידים. אנחנו ממש מנסים להימנע מזה אבל הוטרינר אומר שאין חלופות פרט לחיסוני אלרגיה תכופים אבל זו לא ממש אופציה סבירה לדעתנו... אציין שכבר עשינו לה בדיקות אלרגיה (לקיחת דם) שנשלחה לארהב וקיבלנו פירוט של הדברים אליהם אלרגית והמלצה לסוגי אוכל ספציפיים שבחצי שנה האחרונה היא אוכלת אחד מהם.. האם יש עוד דרכים פרט לסטרואידים באמצעותם אפשר לטפל? לא יכול להיות שלאדם יש ככ הרבה סוגי אנטיהיסטמינים ולכלבים אין פתרון...

לימור שלום, להבדיל מבני אדם המתווכים הדלקתיים המעורבים במצבי אלרגיה בכלבים רבים מאלו בבני אדם ועל כן אנטיהיסטמינים בעלי יעילות מופחתת בכלבים ולא תמיד עוזרים. קיימים תכשירים המשלבים אנטיהיסטמינים עם סטרואידים במינון נמוך ותרופות נוספות חדשות יותר לטיפול במצבי אלרגיה שונים שהגיעו לא מכבר לארץ. קיימות 3 אלרגיות נפוצות בכלבים. השכיחה ביותר אלרגיה לפרעושים בעלת התבטאות עונתית על פי רוב, אלרגיה עונתית נוספת-אטופי שהינה למעשה אלרגיה לגורמים סביבתיים כגון אבקנים, דשא וכו' ואלרגיה למזון שאין לה ביטוי עונתי. על מנת לאבחן ולטפל באלרגיה לפרעושים יש צורך בטיפול קבוע בתכשיר נגד פרעושים אחת ל3 שבועות, לאבחון גורמי אלרגיה סביבתיים ישנה את בדיקת הדם אותה ביצעת ובעזרתה לבצע זריקות דה סנטיזציה לגורמי האלרגיה של כלבך או להשתדל להמנע מחשיפה לאותם גורמים עניין שלעיתים קרובות קשה לביצוע ולהוכחת אלרגיה מזונית מבצעים מבחן הוקעה. .

מנהלי פורום וטרינריה