עזרה

דיון מתוך פורום  וטרינריה

18/01/2016 | 01:47 | מאת: דני

שלום ד'ר סמו יש לי כלבת רועה גרמני בת שנתים , ביחום השני היא נכנסה להריון , היא כבר שבוע אחרי המלטה ויש לה אני רואה לפעמים מין דם ליד האיבר שלה לא קבוע אלא מין התפרצות קטנה . זה משוא שמפחיד או שזה נורמלי . עוד שאלה בנוגע למזונות היבשים שנמצאים בשוק אני כבר שנתים עוסק בזה ולמד את הדברים לעומק אבל האם אפשר לקבל אינדקציה האם מה שאנו קונים זה באמת מה שרשום מאחורה בשק או שזה עבודה בעינים , והאם מזונות שמאושרים עי ה IFDA הם בטוחים יותר מבחינת מוצר בדוק ואיכותי, והאם להאמין לכל מוצר שרשום עליו סופר פרימיום זא אומרת הוא בליגה הזאת, והאם כדאי לי לתת לגורים בנוסף חלב תחליפי מהחנויות ? תודה לך על התשובות

18/01/2016 | 18:53 | מאת: ד"ר יובל סמואל

דני שלום, 1. דימום ממושך (שכן ציינת שהיא כבר שבוע לאחר המלטה) אחרי המלטה מצריך בדיקה מידית ע"י וטרינר. 2. לגבי המזון- מזונות הכלבים והחתולים הנמכרים באופן מסחרי בחנויות הינם תחת בקרה ופיקוח של תו תקן ורשויות הבריאות בארץ והינם מאושרים לשימוש. כמו כן גם מזונות הפרימיום- ניתן לראות כי במזונות אלה כמויות האכלה הן קטנות יותר מאשר במזונות רגילים. וכמו כן ניתן לראות בהתאם צואה טובה יותר ומרוכזת יותר- כלומר כמויות צואה קטנות יותר ליממה. חשוב לזכור כי כל כלב מגיב שונה לכל מזון ולכן זו לא הבטחה כי כל מזון פרימיום מתאים לכל כלב ויש לנסות ולהתאים את המזון לכלב הספציפי. דבר נוסף לגבי מזון - בשלב זה לאחר המלטה ההמלצה היא להאכיל את האם במזון גורים לאורך כל תקופת ההנקה. 3. במידה והגורים יונקים היטב ואינם מופרדים מהכלבה לתקופה ממושכת שעולה על מספר שעות אין צורך להוסיף מזון/ תחליפי חלב מסחריים, אלא אם יש בעיה בהנקה או ביניקה אצל גור ספציפי. מומלץ להתחיל גמילה מהנקה באופן הדרגתי ע"י הגשת מזון גורים איכותי לגורים מגיל 6-8 שבועות ולהמשיך עד גמילה מלאה. בהצלחה

מנהלי פורום וטרינריה