כלב הסובל מירידה גדולה במשקל

דיון מתוך פורום  וטרינריה

06/12/2015 | 23:43 | מאת: dana

שלום רב, אשמח לשמוע חוות דעת. הכלב שלנו,מעורב כבן שנה, סובל מירידה חדה במשקל. עברנו דירה והוא הפך חסר תיאבון, לא רוצה לאכול ולשתות במשך היום. כמו כן אתמול החל לסבול משלשולים קשים. לקחנו אותו לוטרינרית שבדקה לו חום וכן עשתה בדיקת תולעים (לא נמצאו). אשמח לדעת כיצד ניתן לגרום לו לאכול? האם נכון ואפשרי להוסיף מזון נוסף מלבד האוכל הקבוע?? והאם לדעתך, יש צורך בבדיקות נוספות? המון תודה דנה.

07/12/2015 | 11:42 | מאת: ד"ר יובל סמואל

שלום דנה כלב בן שנה לא אמור להוריד במשקלו אלא להיפך. שלשולים גם זה לא ממצא תקין. האם החלפתם סוג מזון לאחרונה? הייתי ממליץ לבדוק שוב את הכלב, לתלע בכל מקרה אם יש ספק. ניתן לנסות להגביר תאבון עם שימורים רפואיים התומכים במערכת העיכול ( לדוגמא - אינטסטינל של רויאל קנין או id של הילס). אם לא חל שום שיפור המלצתי היא להמשיך אבחון : בדיקות דם וצילום רנטגן. החלמה מהירה וחג שמח לכולכם

מנהל פורום וטרינריה